У президента закликають телеканали збільшити кількість і поліпшити якість дитячих програм

00:00,
20 Лютого 2012
1013

У президента закликають телеканали збільшити кількість і поліпшити якість дитячих програм

00:00,
20 Лютого 2012
1013
У президента закликають телеканали збільшити кількість і поліпшити якість дитячих програм
Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко за дорученням глави держави закликав керівників телеканалів збільшити кількість та поліпшити якість дитячих програм. Про це йдеться у відкритому листі пана Павленка, оприлюдненому ним на прес-конференції, повідомляє прес-служба президента.

«Президент України звертає увагу керівників телеканалів на необхідність збільшення кількості та покращення якості дитячих програм та телепродукту, який пропонується дітям для перегляду», - йдеться у відкритому листі.

 

У зверненні наведені дані моніторингу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, які свідчать про незадовільний стан дитячого теле- та радіомовлення в нашій державі.

 

Згідно з даними моніторингу, загальний обсяг ліцензованого дитячого мовлення на сьогодні становить в Україні менше 5% від загального обсягу добового мовлення загальнонаціональних телеканалів. Крім того, багато дитячих передач не мають постійного місця у сітці мовлення та транслюються у незручний для своєї аудиторії час.

 

«За період моніторингу не було зафіксовано тенденції до збільшення обсягів передач та програм, розрахованих на дитячу аудиторію, а також тематичних телерадіопрограм, передбачених указом президента "Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні" від 16 грудня 2011 року», - зазначає пан Павленко у своєму відкритому листі.

 

Уповноважений президента також звернув увагу на той факт, що в ефірі вітчизняних телеканалів переважають розважальні програми, художні фільми та реаліті-шоу, які пропагують негативну, аморальну поведінку, містять брутальну лексику та сцени насильства - а це є потенційно загрозливим для здорового розвитку та становлення дитини.

 

«Телебачення має бути "дружнім" до дитини, сприяти її всебічному розвитку, заохочувати до здорового способу життя, навчання та спілкування, пропагувати сімейні цінності», - зазначає в листі уповноважений президента з прав дитини.

 

Юрій Павленко також запросив керівників телеканалів до співпраці з міжвідомчою робочою групою з розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей від інформації, що може шкодити їхньому здоров'ю та розвитку (за дорученням президента, Нацрада створила робочу групу 8 лютого 2012 року - найближчим часом група розпочне свою діяльність).

 

Джерело: «Телекритика»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду