Одеський вчитель фізики знімає свої уроки на відео – у його Youtube-каналу вже 67 тисяч підписників

Одеський вчитель фізики знімає свої уроки на відео – у його Youtube-каналу вже 67 тисяч підписників

10:40,
1 Червня 2018
9149

Одеський вчитель фізики знімає свої уроки на відео – у його Youtube-каналу вже 67 тисяч підписників

10:40,
1 Червня 2018
9149
Одеський вчитель фізики знімає свої уроки на відео – у його Youtube-каналу вже 67 тисяч підписників
Одеський вчитель фізики знімає свої уроки на відео – у його Youtube-каналу вже 67 тисяч підписників
Автори:
Вже три роки учитель фізики Рішельєвського ліцею м.Одеса Павло Віктор знімає свої уроки на відео. Зараз на його Youtube-канал підписано понад 67 тисяч користувачів.

Про свій онлайн-курс він розповів виданню «Маяк».

Павло Андрійович Віктор викладає з 1979 року. Близько 20 років він вів курс атомної фізики в університеті, але після того, як провів першу лекцію для дітей, вирішив стати шкільним вчителем.

Перші прямі трансляції уроків пан Віктор почав робити для учнів, які пропускали заняття. «Вони почали просити: “Павле Андрійовичу, я хворію. Можна я буду дивитися ваш урок по Skype?”. Я включав комп'ютер, направляв веб-камеру на ту чи іншу частину дошки і показував. Потім дитина надсилала мені домашнє завдання по Skype», —розповів учитель.

Павло Віктор знімав уроки також під час карантинів, щоб учні встигали засвоювати програму. Вечорами він записував уроки в порожньому кабінеті, а потім завантажував відео на Youtube. Діти дивилися, а вчитель потім перевіряв їхні конспекти і домашні завдання.

Після цього пан Віктор спробував вести трансляції під час звичайних уроків у класі. Ідея сподобалася як учням, так і керівництву ліцею. Викладача забезпечили обладнанням: мікшером і двома камерами. Виявилося, що відео вчителя активно дивляться на Youtube, тож він вирішив записати повний курс фізики.

«Кураж пройшов через два тижні, тому що шість трансляцій на тиждень – це велике психологічне навантаження. Доводиться викладатися по повній програмі. Виявилося, що це дуже виснажлива робота, але якщо вже почав – треба доводити до кінця. Три роки я вів трансляції кожного уроку», – розповів Павло Віктор.

Зараз на Youtube-канал «Павел ВИКТОР» підписано понад 67 тисяч користувачів, а кожне відео з фізики дивляться тисячі разів. Усього контент каналу має понад 6 мільйонів переглядів. На окремому каналі «РЛ Фізика» зібрано відео 525 уроків . Для зручності глядачів відео погруповані за темами.

Курс охоплює всі теми поглибленої програми 9-11 класів, також є обрані уроки для 7-8 класів. У новому навчальному році вчитель планує записати на відео всі теми з програми 8 класу.

Пан Віктор каже, що дитина, яка дивиться урок на Youtube, – це ще один його учень.

«Хоча відео доволі довгі (38-40 хвилин), створюється враження, що ти був на уроці. Існує інший підхід, коли вчитель видає інформацію біля дошки в режимі монологу. Мій урок можна стиснути в десять хвилин, але мені здається, що вийде надто сухо. А так виходить більш жваво. На останньому уроці я розгорнув камеру на клас і ми попрощалися з глядачами», – розповів вчитель.

Кожен день Павло Віктор відповідає на коментарі до відео. Глядачі ставлять питання щодо самої теми чи завдань, а іноді навіть запитують, як вступити до Рішельєвського ліцею. Пан Віктор каже, що часом трапляються дуже серйозні питання, над якими доводиться подумати. Відео вчителя активно дивляться студенти, адже курс фізики Рішельєвського ліцею подібний до курсу загальної фізики технічних вишів, а також молоді вчителі, які готуються до занять.

Помічників у Павла Андрійовича немає – він усі трансляції веде сам. Вчитель ніяк не просуває свій канал й не збирається його монетизувати, хоча постійно отримує такі пропозиції.

Павло Віктор переконаний, що знання повинні бути доступні будь-кому, хто в них потребує.

Нагадаємо, MediaSapiens розповідав про досвід професора німецької Вищої технічної школи в Кельні Мартіна Бонне (Martin Bonnet), який також уже кілька років читає лекції для своїх студентів у Youtube і вважає таке навчання більш ефективним.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
mayak.org.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду