Смартфони у батьків шкодять сім'ї - дослідження

Смартфони у батьків шкодять сім'ї - дослідження

18:46,
24 Квітня 2017
2785

Смартфони у батьків шкодять сім'ї - дослідження

18:46,
24 Квітня 2017
2785
Смартфони у батьків шкодять сім'ї - дослідження
Смартфони у батьків шкодять сім'ї - дослідження
Автори:
Надмірне використання батьками мобільних телефонів підриває родинне життя, свідчить дослідження серед школярів.

Про це пише BBC.

Понад третина з двох тисяч школярів віком від 11 до 18 років, які взяли участь в опитуванні, заявили, що просили батьків припинити переглядати свої пристрої.

14% опитаних зазначили, що їхні батьки щось дивилися в інтернеті під час обіду, натомість 95% з трьох тисяч опитаних батьків заперечили таку практику.

Автори дослідження - британська організація цифрової обізнаності та конференція директорів шкіл світу.

Серед опитаних школярів:

  • 82% вважають, що спільні обіди мають бути без використання гаджетів
  • 22% заявили, що використання мобільників не дає насолоджуватися спільним проведення часу
  • 36% просили батьків відкласти свої телефони

Серед тих, хто попросив батьків відкласти телефон, 46% вказали, що батьки не звернули увагу на прохання, а 44% - засмутились і почувалися відчуженими.

Попри це, тільки незначна меншість батьків визнала, що використання мобільних непокоїло дітей - 10%. Але 43% відчували, що проводять занадто багато часу у мережі.

  • 37% батьків вказали, що були в мережі від трьох до п'яти годин у вихідний день
  • 5% вказали, що могли перебувати у мережі до 15 годин у вихідні

Торішнє дослідження цих же організацій показало, що майже половина школярів перевіряли мобільні телефони після того, як лягли спати. І це - попри попередження, що вони через це зранку йдуть до школи втомленими та нездатними сконцентруватися.

Відповідно до нових опитувань, майже три чверті школярів (72%) були в мережі від трьох до десяти годин на день. До того ж, 11% могли користуватись інтернетом 15 годин у вихідні, а 3% - до 20 годин.

Найбільше дітей турбувала нестача сну - 47% назвали це основним занепокоєнням.

Проте серед батьків тільки 10% переймалися за те, що користування інтернетом спричиняло у дітей проблеми зі сном.

Майк Баченен, директор школи у графстві Кент та керівник конференції директорів шкіл, запропонував батькам, вчителям та учням переглянути правила використання мобільних пристроїв. Адже вони «стали невід'ємною частиною життя у школі, на роботі та під час ігор».

«Опитування показують, що діти розуміють багато ризиків, пов'язаних з надмірним використанням технологій, але їм потрібні батьки, щоби встановити чіткі обмеження та моделі розумної поведінки», - вважає пан Баченен.

Співзасновник британської організації цифрової обізнаності Емма Робертсон заявила, що замало батьків знали, як довго їхні діти перебували в інтернеті, зокрема вночі, або «що вони насправді робили в мережі».

Вона сподівається, що ці дослідження стануть останнім дзвіночком для родин та мотивує їх провести серйозні розмови про безпеку та здорове використання технологій.

Нагадуємо, що раніше дослідники з Університету Шеффілда (University of Sheffield) дійшли висновку, що використання соціальних мереж та месенджерів може мати негативний вплив на самооцінку дітей.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
AFP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду