До кінця року у відкритому доступі з’явиться 16 000 діафільмів

До кінця року у відкритому доступі з’явиться 16 000 діафільмів

15:37,
29 Березня 2016
7321

До кінця року у відкритому доступі з’явиться 16 000 діафільмів

15:37,
29 Березня 2016
7321
До кінця року у відкритому доступі з’явиться 16 000 діафільмів
До кінця року у відкритому доступі з’явиться 16 000 діафільмів
Автори:
Діафільми - це різновид слайд-шоу з титрами, який активно почали використовувати у розважальних та освітніх цілях до кінця 90-х років. Нині сайт Російської державної дитячої бібліотеки активно оцифровує старі діафільми.

Про це повідомляє Plaforma.

У колекції Російської державної дитячої бібліотеки більше 16 000 діафільмів. До кінця року в бібліотеці обіцяють оцифрувати їх всі. 

«Поповнюємо колекцію діафільмів плівками початку 1970-х років з колеції РДДБ. Казки (не лише російські), легенди, історії фантастичні, веселі та почальні, освітні матеріали - діафільми не перестають дивувати розмаїттям! - пишуть співробітники бібліотеки. - Сподіваємося, що висока якість зображення і зручність керування зроблять перегляд приємним».

На сьогодні у відкритий доступ викладені вже 102 діафільми. Для їх повноцінного перегляду треба зареєструватися на сайті Національної електронної дитячої бібліотеки. Серед уже оцифрованих, до прикладу, «Пан Коцький», «Мері Поппінс», «Пісня про віщого Олега» і навіть «Київський музей історичних коштовностей»

Плівки оцифровуються за спеціальною технологією, яка дозволяє зберегти якість та специфіку зображення. 

Нагадуємо, що минулого року інформаційна агенція Associated Press об’єдналася разом з одним із найбільших у світі архівів кінохроніки British Movietone, щоби представити кадри знаменних подій, які допомогли сформувати світ. Associated Press вирішила викласти мільйон хвилин історичних новин на два YouTube-канали. Колекція з-понад 550 тисяч оцифрованих відео-історій датується діапазоном від 1895 року і до сьогодення. Як стверджують, це найбільше за обсягами завантаження новин історичного змісту на відеоплатформи для обміну, яке коли-небудь було. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
wikimedia.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду