Річард Стенгл: Пропаганда ефективна для тих, хто не знає іншої точки зору

00:00,
15 Травня 2014
1533

Річард Стенгл: Пропаганда ефективна для тих, хто не знає іншої точки зору

00:00,
15 Травня 2014
1533
Річард Стенгл: Пропаганда ефективна для тих, хто не знає іншої точки зору
Заступник держсекретаря США з питань публічної дипломатії Річард Стенгел у рамках свого візиту до Києва дав інтерв’ю директорові Могилянської школи журналістики Євгену Федченку. Колишній журналіст, редактор Time розповів, як відрізняти правду та брехню та як протидіяти російській пропаганді.

За словами Річарда Стенгла, російська машина пропаганди не межує із правдою, показує речі взагалі відмінні від реальності. А це, зазначає він, робить її розвінчування простішим.

«Російська пропаганда сильна та ефективна для людей, які не мають іншої точки зору, - каже Стенгл. – Відповідно ми завжди виступаємо навіть не лише за свободу вираження, а й за вільний доступ до медіа. Протидія пропаганді можлива, коли люди знають іншу точку зору і бачать поле гри цілком».

Експерт каже, що Держдеп США активно займається відмежуванням брехні від правди, вигадки від реальності, аби люди бачили, що насправді відбувається.

«Я вже другий день у Києві і не побачив нічого із тих речей, про які говорить російська машина пропаганди: затримання людей, фашизм, антисемітизм та інше, - розповідає Стенгл. – Місто зайняте своїми справами, люди насолоджуються весняним днем, працюють. І саме це є протидією російським вигадкам».

Пояснюючи, що таке пропаганда експерт каже: «Це маніпулювання реальністю на службі в ідеології. Як колишній журналіст та редактор Time скажу, що наша робота полягала в тому, аби відповідати реальності. Все, що ми робили, перевіряли знову і знову. Наша ідея полягала в тому, щоб не вводити людей в оману. Ми хотіли презентувати повну картину реальності. А ідея пропаганди– обманювати людей, переконувати у певній точці зору».

Раніше Річард Стенгл написав для офіційного блогу Держдепартаманту США статтю, в якій відповів на звинувачення російського державного телеканалу Russia Today.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Річард Стенгл, youtube.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду