Головред Russia Today Маргарита Симоньян: «Немає ніякої обʼєктивності»

00:00,
11 Квітня 2012
1107

Головред Russia Today Маргарита Симоньян: «Немає ніякої обʼєктивності»

00:00,
11 Квітня 2012
1107
Головред Russia Today Маргарита Симоньян: «Немає ніякої обʼєктивності»
У інтервʼю «Коммерсантъ» Симоньян розповіла про інформаційні війни RT, а також констатувала відсутність журналістської обʼєктивності як такої.

Про місію Russia Today. Як і у будь-якого міжнародного інформаційного каналу. Кожна поважаюча себе країна вже має такий. І цілі у всіх одні й ті самі: і у BBC, і у CNN, і у France 24. Ми розповідаємо світу про Росію і про російську точку зору на міжнародні події.

Про цільову аудиторію. Це люди, які втомилися від мейнстріму. Мені подобається думати, що це люди, скажімо так, котрі думають частіше і глибше, аніж значна частина інших. Це люди, які розуміють, що вся правда не може укладатися в одну концепцію світу, котра просувається звичними англосаксонскими ЗМІ. Це більше молоді люди, тому що ми бачимо, як активно нас дивляться через YouTube − близько 1 млн. переглядів в день. До речі, на YouTube ми стабільно обганяємо всі новинні міжнародні канали, включно з CNN International, Fox News, Sky News, Al Jazeera. У нас вже більше 700 млн. переглядів − це світовий рекорд серед новинарів.

Про «дзвінки зверху». Ви в «Коммерсанте», мабуть, набагато цікавіше телефонуючим, аніж ми. Нас, оскільки ми не здійснюємо мовлення російською, судячи з усього, мало хто дивиться з тих, хто міг би дзвонити. А якщо дивляться, то рідко. У мене за шість років жодного разу не було історії, щоб був дзвінок з проханням зняти сюжет з ефіру, або навіщо ви якусь фігню показали.

Ми дуже стараємося підтримувати обʼєктивну картину, так що показуємо все. І про Ходорковського, і про марші незгодних. Було б смішно, якби ми російську частину ефіру замазували глазурʼю. Просто я не вважаю, що всі проблеми, які називають західні ЗМІ − це наші основні питання

Про інформаційні війни. Зараз ні з ким не воюємо. А ось у 2008 році воювали. Міністерство оборони воювало з Грузією, а інформаційну війну проводили ми − причому з усім західним світом.

Це частина мʼякої сили, soft power. До речі, такий же інструмент, як BBC або CNN для Великобританії та США.

Про журналістську обʼєктивність. Немає ніякої обʼєктивності. СNN влаштовує просто грандіозні істерики, коли гинуть 20 американських солдатів, царство їм небесне. А те, що там ще 2000 мирних жителів загинуло, навіть не згадується. Ну яка обʼєктивність, ну де вона? Так що, коли Росія воює, ми, звісно, на боці Росії.

Повна версія інтервʼю з Маргаритою Симоньян«Коммерсантъ»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Маргарита Симоньян / MK
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду