Кількість замовних веб-рейтингів та оглядів зростає

00:00,
20 Вересня 2012
1140

Кількість замовних веб-рейтингів та оглядів зростає

00:00,
20 Вересня 2012
1140
Кількість замовних веб-рейтингів та оглядів зростає
На проблему звертає увагу провідна американська аналітична компанія Gartner.

Компанія Gartner, яка фокусується на вивченні сфери інформаційних технологій, прогнозує збільшення кількості замовних веб-рейтингів, котрі публікуються на соціальних медіаресурсах.

Значна частина інтернет-аудиторії сьогодні користується соціальними сервісами, що призводить до збільшення кількості замовних сфальсифікованих рейтигів того чи іншого проекту, відзначають у Gartner.

«Більше ніж половина світової інтернет-аудиторії користується соціальними мережами, і їхні адміністрації змагаються за розширення баз своїх користувачів, збільшення переглядів відео, збільшення кількості лайків у Facebook, збільшення кількості позитивних відгуків – всього повинно бути більше, аніж у конкурентів», – зауважує старший аналітик Gartner Дженні Сассін (Jenny Sussin).

Сассін розповідає, що багато маркетологів повернулися до прийомів виплат за позитивні відгуки готівкою, або безготівковими методами – купонами, заохоченнями, подарунковими сертифікатами, проплатою преміум-акаунтів тощо – таким чином організовуючи «кампанії усної реклами».

У 2009 році Федеральна торгівельна комісія США (FTC) постановила, що публікації проплачених позитивних оглядів без вказання, що це рекламні матеріали, дорівнюють рекламі, яка вводить в оману – а отже, повинні переслідуватися за законом.

Усього, за пронозами Gartner, до 2014 року від 10 до 15 відсотків веб-оглядів і рейтингів будуть замовними.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Smiletemplates
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду