«Экономические известия» поширили фейк про смерть Путіна

00:00,
9 Липня 2014
2334

«Экономические известия» поширили фейк про смерть Путіна

00:00,
9 Липня 2014
2334
«Экономические известия» поширили фейк про смерть Путіна
Інтернет-видання «Экономические известия» поширило неправдиву інформацію про військовий переворот у Кремлі та смерть президента Російської Федерації Володимира Путіна. 

Видання повідомило, що на сайті Кремля «проскочила офіційна інформація» про смерть російського президента від нібито раку хребта. У фейковій новині також було вказано, що до влади прийшов міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Із посиланням на джерела в Адміністрації Президента, також стверджувалося, що Володимира Путіна, швидше за все, вбили внаслідок військового перевороту.

Невдовзі після публікації новина була видалена, однак текст зберігся у кеші Google. Лічильник сайту повідомляє, що фейкову новину переглянули 7834 рази.

Джерелом новини стало видання Elise.com.ua, з якого і був повністю скопійований текст. Elise.com.ua систематично публікує неправдиві та непідтверджені повідомлення про події в Україні та Росії.

Головний редактор «Экономических известий» Дмитро Горюнов у коментарі MediaSapiens пояснив появу фейку тим, що інтернет-видання у стрічці новин не публікує власної інформації, а лише передруковує матеріали з інших видань. «Інколи наспіх контент-менеджери можуть брати якусь неперевірену інформацію, як тільки ми це помічаємо, знімаємо», - додав пан Горюнов.

Нагадаємо, з липня 2012 року одна із найстаріших ділових газет України «Экономические известия» перестала виходити у паперовій версії. Сьогодні видання продовжує існувати як діловий інтернет-портал.

Матеріал підготовлений в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
eizvestia.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду