Пентагон звинуватив Росію у поширенні дезінформації про коронавірус

Пентагон звинуватив Росію у поширенні дезінформації про коронавірус

17:10,
14 Квітня 2020
5421

Пентагон звинуватив Росію у поширенні дезінформації про коронавірус

17:10,
14 Квітня 2020
5421
Пентагон звинуватив Росію у поширенні дезінформації про коронавірус
Пентагон звинуватив Росію у поширенні дезінформації про коронавірус
Автори:
За словами представників Пентагону Росія, Китай та Іран використовують пандемію COVID-19 для поширення дезінформації заради досягнення своїх цілей.

Міністерство оборони США співпрацює з Державним департаментом,  союзниками та  партнерами, щоб приборкати  поширення дезінформаціїї, повідомили представники Пентагону на телефонному брифінгу для журналістів минулого тижня. Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони.

«Я думаю, що найбільш згубна дезінформація, з якої нам доводиться боротися, це дезінформація, яка сіє глобальну  недовіру і розгубленість», - розповіла Лаура Купер, заступниця помічника міністра оборони з питань Росії, України та Євразії. «Ці повідомлення загрожують здоров'ю в усьому світі, тому що вони підривають зусилля урядів, установ охорони здоров'я і організацій, що відповідають за поширення точної інформації про вірус серед населення».

Купер особливо вказала на випадки, коли російський уряд прагнув сіяти дезінформацію на Заході. Наприклад, у березні було виявлені повідомлення Russia Today та Sputnik про те, що миття рук не є ефективним  проти коронавируса. Інші російські «альтернативні новинні джерела» повідомляли, що пандемії немає, а смерть в Італії були наслідком звичайного грипу. Також на початку січня російські новинні агентства повідомили, що з’явилися ліки від коронавируса. Крім того, вони поширювали дезінформацію, що саме американські фармацевтичні компанії поширюють чутки про вірус задля розвитку бізнесу. Все це неправда, заявила Купер.

Хоча Росія може бути найбільшим винуватцем, Китай також залучений в процес дезінформації, повідомив журналістам заступник помічника міністра оборони з питань Китаю Чед Сбарджия. «Що стосується конкретних кампаній по дезінформації, то найбільше турбувало безпідставне зввинувачення, що саме військовослужбовці армії США якимось чином привезли COVID-19 в Китай», - розповів він.

З огляду на те, що вірус вперше з'явився в Китаї і що саме китайські медики мали безпосередній досвід боротьби з COVID, США були розчаровані зусиллями пропагандистської та дезінформаційної кампанії Комуністичної партії Китаю, яка спробувала перекласти відповідальність за пандемію на інших. Це було необґрунтовано, марно і контрпродуктивно»,-  додав Сбарджиа.  Іранський уряд також розповсюджував дезінформацію, заявивши, що США несуть відповідальність за появу вірусу.

«Ми бачимо безліч акторів по всьому світу, які використовують COVID-19 для обвинувачення західних союзників, зокрема, Сполучених Штатів», - додала Купер. «І я дійсно думаю про це як про глобальну дезінформаційну екосистему, де новинна стаття, яка створюється в одній частині світу, потім посилюється та поширюється в іншому місці».

Нагадаємо, що американськи чиновники раніше звинуватили Китай у приховуванні інформації про коронавірус. 

Фото: uk.wikipedia.org

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду