Виробник «Декасану» вибачився за некоректну рекламу про лікування коронавірусу

Виробник «Декасану» вибачився за некоректну рекламу про лікування коронавірусу

18:14,
23 Березня 2020
6545

Виробник «Декасану» вибачився за некоректну рекламу про лікування коронавірусу

18:14,
23 Березня 2020
6545
Виробник «Декасану» вибачився за некоректну рекламу про лікування коронавірусу
Виробник «Декасану» вибачився за некоректну рекламу про лікування коронавірусу
Автори:
Генеральний директор компанії «Юрія-Фарм» визнав, що текст рекламного ролику був сформульований некоректно, і багато телеглядачів сприйняли препарат «Декасан» як реальні ліки проти COVID-19.

Днями MediaSapiens писав про маніпулятивну рекламу препарату «Декасан». Його активно рекламували на телебаченні як такий, що діє «на всі складні віруси, включаючи коронавіруси» попри заяви ВООЗ про те, щ ліків від нового коронавірусу насправді поки не існує. Після резонансу, викликаного маніпуляривною рекламою, виробник вибачився за поширення маніпуляції і заявив, що припиняє рекламну кампанію засобу.

Про це йдеться у офіційній заяві генерального директора «Юрії-Фарм» (компанії-виробника цього препарату), отриманого на адресу MediaSapiens:

«Як генеральний директор компанії «Юрія-Фарм», я беру на себе всю відповідальність і щиро прошу вибачення за некоректно сформульований текст рекламного ролику, який був сприйнятий багатьма телеглядачами як реклама препарату, який здатен лікувати гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2», – заявив генеральниий директор компанії Дмитро Деркач.

Згідно з офіційними даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, на сьогоднішній день пошук ліків проти хвороби COVID-19 ще триває, додають у листі.

«Офіційно повідомляємо, що препарат «Декасан» не є ліками від COVID-19. «Декасан» – це виключно антисептичний, дезінфікуючий лікарський препарат, який в даному випадку може застосовуватися виключно як засіб профілактики», – додав гендиректор «Юрія-Фарм».

У листі пояснили, що усвідомлюють важливість індивідуальної дезінфекції для запобігання поширення вірусу. Але додали, що помилилися із формулюванням намірів:

«На фоні загальної розгубленості та відчаю людей від того, що ліків від коронавірусу не існує, донесення інформації про препарати, які принаймні можуть допомогти не захворіти, видавалось нам особливо актуальним та важливим. Це було головною мотивацією нашої рекламної кампанії і, як ми вже зараз розуміємо, нашою головною помилкою. Ми не вірно оцінили рівень суспільної напруженості і помилились з формулюванням наших намірів. Відчуваючи відповідальність перед нашими співгромадянами, ми припинили рекламну кампанію».

У ТОВ «Юрія-Фарм» прийняли рішення «весь прибуток, отриманий від продажів «Декасану» за результатами проведеної рекламної компанії в десятикратному розмірі» зарахувати у спеціальний фонд гуманітарної допомоги. Зараз, згідно заяві пана Деркача, сума фонду складає понад 10 мільйонів гривень.

Гендиректор додав, що ця акція не скасовує їхньої відповідальності, але у такий спосіб вони сподіваються допомогти українським лікарям «протистояти подальшому розповсюдженню коронавірусу в Україні».

Також керівництво компанії пообіцяло у майбутньому «формулювати інформаційні та рекламні повідомлення у суворій відповідності до офіційних рекомендацій ВООЗ та Міністерства охорони здоров’я України».

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що у МОЗ закликають не вірити у диво-препарати для лікування коронавірусу.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду