Телеканал «Наш» зманіпулював  під час висвітлення протесту на Майдані — журналістка

Телеканал «Наш» зманіпулював під час висвітлення протесту на Майдані — журналістка

15:03,
3 Липня 2019
3863

Телеканал «Наш» зманіпулював під час висвітлення протесту на Майдані — журналістка

15:03,
3 Липня 2019
3863
Телеканал «Наш» зманіпулював  під час висвітлення протесту на Майдані — журналістка
Телеканал «Наш» зманіпулював  під час висвітлення протесту на Майдані — журналістка
Автори:
Телеканал «Наш» хибно титрував пряму трансляцію протесту на Майдані Незалежності проти реєстрації блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича – Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати.

Як повідомила у Фейсбуці журналістка Мар’яна П’єцух, телеканал «Наш» титрував протести проти реєстрації ЦВК Анатолія Шарія та Андрія Клюєва «мітингом на підтримку Шарія».

«Десь глибше дна. Увага на підпис під трансляцією. Телеканал «Наш» показує акцію з Майдану проти Клюєва і Шарія, а підписало, що це акція на їх підтримку», — написала журналістка.

Протест проходив 2 липня на Майдані Незалежності у Києві з 20:00. На скриншоті прямої трансляції, який опублікувала пані П’єцух, видно, що у кадрі саме цей протест. Утім у назві відео чомусь взагалі йдеться про Софійську площу.

Зазначимо, що цього ж дня з іншого боку вулиці Хрещатик о 19:00 розпочалась акція на підтримку Анатолія Шарія. Учасники мали у руках червоні повітряні кулі. Звершилось це дійство близько 20:30.

Скриншот 

 «Телеканал перейменував трансляцію лише вночі. Я не виключаю, що вони планували транслювати саме акцію на підтримку, але чомусь транслювали протест. Це питання, чому редактор так вирішив. Коли я перемкнулася на трансляцію протесту у телеефірі, який йшов паралельно до YouTube, то там був інший підпис: «Клюєв і Шарій йдуть на вибори, а на Майдані проти цього протестують». На YouTube трансляція йшла до самого закінчення протесту і весь цей час був підпис, що це «мітинг на підтримку Шарія», — розповіла Мар’яна П’єцух «Детектору медіа».

Скриншот Мар'яни П'єцух

Зараз відео з хибним заголовком на сторінці телеканалу «Наш» у YouTube немає. Натомість є ролики із назвами «Мітинг проти Шарія на Майдані Незалежності» та «Мітинг проти Шарія та Клюєва на Майдані Незалежності в Києві».

Утім назва «Мітинг у підтримку Шарія на Софійській площі. НАШ 02.07.19» є у кеші Гугла.

Нагадаємо, випусковий редактор телеканалу ZIK Ігор Кримов заявив, що транслював в ефірі акцію протесту проти Анатолія Шарія та Андрія Клюєва, попри заборону керівництва каналу. За словами пана Кримова, трансляція тривала близько трьох хвилин, «поки шеф-редакторка Дар’я Гордійко не побачила це в ефірі і не добігла до апаратно-студійного блоку (звідки відбувається випуск програми)». Згодом він повідомив «Детектору медіа», що з 5 липня йде з телеканалу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду