Кисельов погрожував бомбардуванням непрацюючим базам США

Кисельов погрожував бомбардуванням непрацюючим базам США

09:51,
2 Березня 2019
3131

Кисельов погрожував бомбардуванням непрацюючим базам США

09:51,
2 Березня 2019
3131
Кисельов погрожував бомбардуванням непрацюючим базам США
Кисельов погрожував бомбардуванням непрацюючим базам США
Автори:
Ведучий російського пропагандистського телеканалу «Россия 1» Дмитро Кисельов у суботньому випуску своєї програми «Вести» за допомогою графіки вирішив показати, як російські ракети падають на стратегічно важливі для США об'єкти. Виявилося, що два з них давно не працюють.

В ефірі програми «Вести недели», що вийшла у суботу 23 лютого, телеведучий Дмитро Кисельов назвав стратегічні цілі, які російські ракети нібито будуть готові вразити при першій необхідності за допомогою гіперзвукових ракет «Циркон». Він назвав Пентагон, резиденцію президента США у Кем-Девід, Форт Річі, управління стратегічними наступальними збройними силами МакКлеллан і пункт управління ядерними силами Джим Крик.

Видання New York Post провело оперативний фактчекінг і виявило, що в списку «цілей», які Кисельов назвав «президентськими, або військово-командними» центрами США, є дві непрацюючі установи.

Fort Ritchie, військовий навчальний центр у Меріленді, був закритий в 1998 році. McClellan, база ВПС США в Каліфорнії, закрита у 2001 році.

Водночас держсекретар США Майк Помпео (Mike Pompeo) підкреслив, що чергові погрози Путіна про жахливі наслідки для США після розірвання ракетного договору є просто порожніми балачками.

«Так, Путін тоді вкотре оголосив про нібито готовність Москви у відповідь на розгортання американських ракетних систем в Європі скерувати російське озброєння на США. Це, безперечно, є гучними словами з Москви. Ці слова націлені на те, щоб прикрити ключовий виклик. Адже він говорив про рішення США вийти з договору, що поширюється на ракетні системи середньої та меншої дальності», – сказав він в інтерв’ю CNN.

Нагадаємо, нещодавно російський канал НТВ показав у своєму ефірі інтерв’ю з актором замість реального героя.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду