Рабінович сміється з української армії. Російські ЗМІ підтримують

Рабінович сміється з української армії. Російські ЗМІ підтримують

15:37,
24 Вересня 2018
13495

Рабінович сміється з української армії. Російські ЗМІ підтримують

15:37,
24 Вересня 2018
13495
Рабінович сміється з української армії. Російські ЗМІ підтримують
Рабінович сміється з української армії. Російські ЗМІ підтримують
Вадим Рабінович вигадав цитату Петра Порошенка про українську армію, а потім з неї ж іронізував.

23 вересня у програмі «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» народний депутат України Вадим Рабінович коментував виступ президента Петра Порошенка у Верховній Раді. Нардеп сказав:  «Ну действительно, армия у нас стала самой сильной на континенте — я слышал это от президента и от многих главнокомандующих наших. У меня вопрос. Вот скажите, пожалуйста, если у нас самая сильная армия на континенте, зачем нам идти в НАТО? Пусть НАТО идет к нам. Мы же самые сильные», — іронізував він.

Вадим Рабінович — лідер партії «За життя», який став депутатом за списками «Опозиційного блоку». Невідомо, де він чув від президента про «найсильнішу армію на континенті». У виступі Порошенка у Верховні Раді цього точно не було. Розшифровка його промови є тут.

Ось, наприклад, що сказав президент про армію:

«Ми з вами створили армію, яка звільнила дві третини території Донбасу, які були окуповані навесні 2014 року, армія, яка локалізувала конфлікт і тримає оборону на лінії фронту. Вона захищає країну по всьому периметру українсько-російського кордону».

«Наша армія стає армією нового покоління, опановує сучасні форми протиборства у всіх сферах, як традиційних, так і нових, включаючи інформаційний та кіберпростір. Високоточні і дальнобійні засоби вогневого ураження, високотехнологічна розвідка, ефективні системи управління, космічна підтримка, ешелонована ППО, потужні, створені нами, сили спецоперацій,відновлені ВМС та інші ознаки сучасної армії мають стати і поступово стають реальністю в Україні».

«Ми повинні зробити все, щоб створити комфортні умови для досвідчених воїнів. Вмотивувати професіоналів укладати довгострокові контракти зі ЗСУ. Заохотити до повернення в армію тих, хто з різних причин звільнився».

Нічого про «насильнішу армію на континенті». Можливо, таке Порошенко казав раніше?

У 2015 році він справді сказав, що українська армія входить у п’ятірку найсильніших на континенті. Хоча у 2016 році, згідно щорічного рейтингу військової могутності Global Firepower (GFP), армія України посідала 8-му сходинку серед країн Європи. У квітні 2018 року Петро Порошенко написав у себе у Twitter, знову посилаючись на дані GFP: «ЗСУ увійшли до десятки найсильніших армій Європи. За версією Global Firepower саме українська армія — найсильніша на європейському континенті серед збройних сил країн-не членів НАТО». А вже у серпні заявив, що сподівається на те, що «наша армія БУДЕ однією з найсильніших у Європі».

Тобто слова Рабіновича про те, що Порошенко вже назвав нашу армію «найсильнішою на континенті», не знаходять підтвердження. Утім це не завадило російським ЗМІ подавати слова нардепа під своїм соусом.

«В Раде посмеялись над словами Порошенко о «самой сильной армии», — написало 24 вересня російське агентство «РИА Новости». Посилаються вони на ефір «112 Україна». Верховна Рада тут неочікувано фігурує у заголовку, тому що Рабінович — депутат.

«Новиною» слова Вадима Рабіновича зробили ще близько 50-ти російських сайтів. Серед них: «Агрументы и факты», «НТВ», «Известия», «Комсомольская правда», «Вечерняя Москва», «Капитал страны», «Российская газета», «Московский комсомолец», «REN-TV» тощо. Використали цей меседж і відверто антиукраїнські сайти, приміром «Антимайдан» чи «Телеканал Звезда», які заблоковані в Україні.

Нагадаємо, редакторка фактчек-проекту VoxCheck Олена Шкарпова розповідала: згідно їхніх даних, Вадим Рабінович говорить найбільше неправди в телеефірах. «Найбільше каже неправди, коли факт не збігається з дійсністю, — Вадим Рабінович. Він веде політичне шоу на 112-му каналі та “ріже” великою кількістю неправдивих фактів», — казала вона.

Нещодавно до партії Вадима Рабіновича «За життя» приєднався лідер руху «Український вибір» та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук. Днями на сайті MediaSapiens вийшов матеріал Отара Довженко про те, як телеканали NewsOne та «112 Україна» переступили межу між просуванням інтересів проросійських політиків і роботою на Росію.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скриншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду