Авторку сюжету про розіп’ятого в Слов’янську хлопчика занесено на Дошку ганьби

00:00,
15 Липня 2014
2690

Авторку сюжету про розіп’ятого в Слов’янську хлопчика занесено на Дошку ганьби

00:00,
15 Липня 2014
2690
Авторку сюжету про розіп’ятого в Слов’янську хлопчика занесено на Дошку ганьби
Ім’я керівника Південного бюро російського «Первого канала» Юлії Чумакової занесено на Дошку ганьби брехливих журналістів за сюжет «Беженка из Славянска вспоминает, как при ней казнили маленького сына и жену ополченца», який вийшов в ефір 12 липня.

В інтерв’ю Юлії Чумаковій біженка зі Слов’янська Галина Пишняк розповіла історію про нібито публічну страту українськими військовими 3-річного хлопчика на центральній площі Слов’янська. Дитину, за словами жінки, розіп’яли на дошці оголошень, після чого знущалися з її матері.

Журналістка Юлія Чумакова не отримала підтвердження або спростування цієї історії в інших джерелах.

У розмові з журналістом «Новой газеты» Євгенієм Фельдманом місцеві мешканці спростували озвучену в ефірі «Первого канала» історію. Не бачили публічної страти й ті, хто були того дня на центральній площі Жовтневої революції (біженка Галина в своїй історії називає її площею Леніна. – Прим.). Окрім того, місцеві жителі стверджують, що якби така трагедія справді мала місце, то про неї знало би все місто.

Блогерам вдалося знайти в соціальних мережах сторінку героїні сюжету. Відомий ЖЖ-користувач під ніком v_n_zb стверджує, що біженку звати Галина Астапенко і вона є дружиною співробітника донецького «Беркута» Костянтина Пишняка, який сьогодні воює на боці бойовиків.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний закликав судити авторів такої цинічної дезінформації.

Національна спілка журналістів України ініціює скаргу щодо цього сюжету та його авторів до Громадської колегії зі скарг на пресу РФ.

Після сюжету Міністерство внутрішніх справу України заявило, що домагатиметься заборони в'їзду в Україну і країни ЄС генеральному директору російського «Первого канала» Костянтину Ернсту і ще 300 російським журналістам.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
1tv.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду