Тролинг Меркель у соцмережах супроводжувало фото дворічної давності

00:00,
16 Липня 2014
2171

Тролинг Меркель у соцмережах супроводжувало фото дворічної давності

00:00,
16 Липня 2014
2171
Тролинг Меркель у соцмережах супроводжувало фото дворічної давності
Інформація про зустріч Володимира Путіна та Ангели Меркель 13 липня під час фінального матчу Чемпіонату світу в Бразилії супроводжувалася фотографією теплого привітання німецького та російського лідерів і повідомленням про певні домовленості. Як повідомляє «Німецька хвиля», це фото було зроблено 1 червня 2012 року.  

14 липня у користувачів соцмереж викликало обурення заява речника Федерального уряду Німеччини про необхідність вести перемовини з представниками так званої «ДНР» та «ЛНР», яка була зроблена після зустрічі німецького канцлера з російським президентом.

Інформація про те, що ця заява є нібито результатом домовленостей між Путіним та Меркель щодо України, спричинила резонансну дискусію в українських ЗМІ і соцмережах. Деякі повідомлення та вислови обурення супроводжувала фотографія теплого привітання німецького та російського лідерів, яка, щоправда, була зроблена 1 червня 2012 року під час візиту Путіна до Берліна.

Хвиля невдоволення інтернет-користувачів перетворилася у флеш-моб коментарів «Danke Frau Ribbentrop» («Дякую, пані Ріббентроп») на сторінці Ангели Меркель у Facebook, натякаючи на таємні домовленості між СРСР та Німеччиною напередодні Другої світової війни щодо розподілу територій інших країн.

Згадана фотографія Меркель та Путіна в контексті 2014-го року була також показана в сюжеті ТСН про флеш-моб «Дякую, пані Ріббентроп».

Адміністрація сторінки німецького канцлера назвала такі коментарі спам-атакою та висловила сподівання, що дискусія повернеться у конструктивне русло. Однак онлайн-редакція залишила за собою право видаляти коментарі, які «порушують чинне право або містять образи, наклепи, є расистського або політико-екстремістського характеру».

На думку українського журналіста Віталія Портникова, акція проти Ангели Меркель була організована російською пропагандою. «Я вважаю, що мета російської пропаганди - посварити Україну з Німеччиною як дуже впливовою країною в ЄС. У Німеччині є чимало видань, які безпосередньо або опосередковано пов'язані з російською пропагандистською машиною. Завдяки цьому флешмобу такі видання отримають непоганий ілюстративний матеріал, щоб репрезентувати українців як одну зі сторін конфлікту в їхній власній країні. А це якраз і є метою російської пропаганди!», - сказав пан Портников у коментарі «Німецькій хвилі».

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Reuters/Tut.by
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду