The Guardian написала, як Путін спотворив факти про Україну під час прес-конференції

00:00,
5 Березня 2014
1624

The Guardian написала, як Путін спотворив факти про Україну під час прес-конференції

00:00,
5 Березня 2014
1624
The Guardian написала, як Путін спотворив факти про Україну під час прес-конференції
Прес-конференція Путіна продемонструвала, що він суб’єктивно інтерпретує події, зазначає Алекс Люн, автор статті «П’ять вигадок від Володимира: як Путін спотворив факти про Україну».

Під час спілкування з журналістами Путін перекрутив декілька фактів, пише видання.  «Найкращі» з тез російського президента такі:

1. Неідентифіковані озброєні чоловіки, які контролюють Крим, - це загони місцевої самооборони. Журналіст пише, що хоча на формі чоловіків справді не було розпізнавальних знаків, легко можна було здогадатись про її російське походження. Крім того, бійці були підозріло добре підготовлені. Крім того, журналісти The Guardian бачили, що воєнні, які захопили кримські аеропорти, їздили на машинах з російськими номерами. 

2. Захід підтримував сили, які здійснили переворот. Путін стверджував, що американська влада ставила експерименти в Україні, «як на щурах». Guardian відзначає:  «Хоча західні донори виділяли сотні тисяч доларів організаціям, що виступали проти Януковича, немає доказів того, що США чи Великобританія здійснювали воєнну підготовку сил опозиції». Самоорганізовані загони оборони не продемонстрували ознак воєнної підготовки, пише видання, а їх спорядження було імпровізованим, зокрема мотоциклетні шоломи.

3. Протестуючих в Україні убили колишні снайпери опозиції. Не дивлячись на те, що Путін для підтвердження своєї заяви посилається на «матеріали у відкритих джерелах», є відеозапис, як снайпери у формі міліції стріляють у людей. 

4. Проєвропейські демонстранти вбивали та підпалювали працівників колишньої провладної партії. Насправді, пише автор, протестуючі кидали каміння та пляшки з «коктейлем Молотова» у будівлю Партії регіонів 18 лютого, після чого сталась пожежа. Рятувальники вивели декілька людей, але одного не врятували. «Достовірних відомостей, що хтось був застрелений, не було». 

 5. Янукович є легітимним президентом України. З одного боку, російський президент сказав, що він погоджується з українськими протестуючими – попередні владні режими були шахтарями, і визнав, що у Януковича немає влади та політичного майбутнього. З іншого боку, він стверджував, що Янукович залишається легітним президентом.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: ria.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду