Російський «Перший канал» перекрутив заяву представника ОБСЄ щодо інформаційної війни в Україні

00:00,
16 Квітня 2014
1535

Російський «Перший канал» перекрутив заяву представника ОБСЄ щодо інформаційної війни в Україні

00:00,
16 Квітня 2014
1535
Російський «Перший канал» перекрутив заяву представника ОБСЄ щодо інформаційної війни в Україні
ОБСЄ надіслала скаргу «Першому каналу» через те, що журналісти неправильно подали слова представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, звинувативши Україну у веденні інформаційної війни.

У сюжеті телеканалу сказано, що Дуня Міятович «закликала українську владу припинити інформаційну війну». Крім того, телеканал наводить позицію представника ОБСЄ  щодо відключення російських телеканалів та заборони у в’їзді російським журналістам: «По ее словам блокирование телевизионного сигнала и ограничения на въезд в страну для журналистов нарушает международные нормы в области защиты свободы слова».

ОБСЄ  надіслала офіційну скаргу до телеканалу - про це  повідомляє ОБСЄ у відповіді на запит MediaSapiens. Організація заявляє, що у цьому сюжеті позиція Дуні Міятович була повністю викривлена, оскільки вона не закликала «припинити інформаційну війну» лише українську владу -  заклик стосувався обох сторін.

Крім того, Дуня Міятович говорила, що в’їзд журналістів блокують декілька країн, і назвала Росію та Україну. У програмі ж «Першого каналу» про обвинувачення на адресу Росії не згадано, а обвинувачується лише Україна.

На сайті ОБСЄ наведено заяву представника з питань ЗМІ, в якій зокрема сказано, що «необхідність зупинити пропаганду часто використовується як причина для блокування та глушіння теле- і радіосигналів чи інших обмежень свободи вираження поглядів і свободи ЗМІ».

Нагадаємо, що вчора у Києві відбулось відкриття семінару «Безпека журналістської діяльності», у якому взяла участь і Дуня Міятович.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Скрін-шот www.1tv.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду