ІМІ: Найбільше джинси в Криму публікує «Первая крымская»

00:00,
17 Січня 2011
1210

ІМІ: Найбільше джинси в Криму публікує «Первая крымская»

00:00,
17 Січня 2011
1210
ІМІ: Найбільше джинси в Криму публікує «Первая крымская»
Автори:
Більшість замовних матеріалів мають комерційний характер.

53 матеріали з ознаками прихованої реклами та 5 рекламних матеріалів без належного маркування виявив у кримських газетах у грудні 2010 року моніторинг громадської організації «Інформаційний прес-центр».

 

Моніторинг замовних матеріалів у рамках проекту Інституту масової інформації за підтримки «Інтерньюз нетворк» проводився з 1 по 28 грудня у газетах  «Крымская правда», «Крымское время», «Первая крымская»,  «События», «Голос Крыма», «Севастопольская газета» та «Крымская газета».

 

Матеріали цих видань оцінювали викладачі факультету журналістики Таврійського національного університету імені Вернадського Вікторія Кондратська та Ольга Володченко, а також кореспондент інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» Валентин Карайван.

 

 

Назва видання

Кількість замовних матеріалів

Немарковані (джинса)

Умовно

марковані

Всього

Комерційні

Політичні

Всього

«Голос Крыма»

1

0

1

0

1

«Крымская газета»

7

4

11

0

11

«Крымская правда»

0

0

0

5

5

«Крымское время»

7

0

7

0

7

«Первая крымская»

15

2

17

0

17

«Севастопольская газета»

8

  0

 8

0

 8

«События»

9

 0

9

0

9

 

Найбільше матеріалів, що містять приховану рекламу, було виявлено в газеті «Первак крымская». Серед гаданих замовників лідирують оператори мобільного зв’язку та виробники вікон. Лише шість матеріалів із ознаками замовності були присвячені політичним темам.

 

Експерти вказують на тенденцію до пакетного розміщення так званих «іміджевих» і рекламних матеріалів великих комерційних компаній відразу в кількох виданнях. Зокрема, серед замовників таких пакетних розміщень називають Coca Cola та «Київстар». Блоки комерційної реклами часто не маркуються належним чином, навіть будучи розташованими на першій шпальті («Первая крымская»).

 

Як повідомлялось раніше, моніторинг замовних публікацій у загальнонаціональних виданнях виявив зростання кількості підозрілих матеріалів майже вдвічі у порівнянні з листопадом.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду