НСЖУ презентувала посібник для журналістів, присвячений висвітленню теми діабету

НСЖУ презентувала посібник для журналістів, присвячений висвітленню теми діабету

00:00,
31 Липня 2013
1842

НСЖУ презентувала посібник для журналістів, присвячений висвітленню теми діабету

00:00,
31 Липня 2013
1842
НСЖУ презентувала посібник для журналістів, присвячений висвітленню теми діабету
НСЖУ презентувала посібник для журналістів, присвячений висвітленню теми діабету
За ініціативи НСЖУ вийшов посібник для журналістів «Медична журналістика. Як писати про діабет». Презентація видання відбулася під час чергового модулю Школи медичної журналістики, спільного проекту НСЖУ і Міністерства охорони здоров’я України.

Видання «Медична журналістика. Як писати про діабет» містить довідкову інформацію про діабет, поради від лікарів на що звернути увагу під час роботи з темою діабету, поради медіа тренери, майстер-класи авторитетних журналістів. Окремі розділи книги присвячено юридичним аспектам висвітлення медичної інформації.

Завідувач кафедри діабетології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, професор Борис Маньковський відзначає важливість висвітлення теми профілактики і виявлення діабету ЗМІ – оскільки часто люди дізнаються про хворобу занадто пізно.

«Головне зауваження до журналістів у тому, що дуже часто вони в погоні за сенсацією подають інформацію про абсолютно неперевірені, сенсаційні методи лікування, які ніде не застосовуються, і навіть не дозволені. З одного боку це викликає у пацієнтів невиправдані надії на можливість вилікувати цукровий діабет. З іншого боку це призводить до  того, що хворі відмовляються від перевіреного, але більш традиційного лікування, втрачають гроші і не отримують допомоги, а подекуди навіть завдають собі шкоди», – підкреслив Маньковський.

Сергій Томіленко, перший секретар НСЖУ, нагадав, що посібник «Медична журналістика. Як писати про діабет» – вже четверте видання серії «Медична журналістика». Спеціалізовані навчальні заходи, зокрема, на медичну тематику, викликають великий інтерес серед журналістів, відзначив Томіленко.

«Посібник «Медична журналістика. Як писати про діабет» – це одна з ініціатив НСЖУ в напрямку підвищення кваліфікації працівників ЗМІ, – розповідає перший секретар НСЖУ. – Він стане корисним для журналістів будь-яких засобів масової інформації, котрі працюють над темою медицини та охорони здоров’я, і допоможе в підготовці кваліфікованих матеріалів».

Посібник «Медична журналістика. Як писати про діабет» – одна зі складових проекту «Школа медичної журналістики», котрий передбачає серію дводенних навчальних заходів для працівників ЗМІ з усієї України. Партнерами проекту виступили Міжнародна громадська організація «Клуб лікарів і фармацевтів», консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп» та приватне акціонерне товариство по виробництву інсулінів «Індар». Захід здійснюється за підтримки Міністерства охорони здоров’я.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: D-Tales.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду