США звинуватили Китай у кібершпигунстві проти американських компаній

США звинуватили Китай у кібершпигунстві проти американських компаній

00:00,
20 Травня 2014
1382

США звинуватили Китай у кібершпигунстві проти американських компаній

00:00,
20 Травня 2014
1382
США звинуватили Китай у кібершпигунстві проти американських компаній
США звинуватили Китай у кібершпигунстві проти американських компаній
Міністерство юстиції США у понеділок оголосило про висунення кримінальних звинувачень проти п’ятьох китайських військових хакерів. Вони стосуються викрадень таємної інформації методами кібершпигунства, повідомила NBC.

Їхні дії були спрямовані проти шести американських компаній у сфері ядерної енергетики, металообробної промисловості та виробництва сонячної енергії. Серед об’єктів зазіхань китайських хакерів – Westinghouse Electric, дочірні підприємства SolarWorld AG, U.S. Steel, Allegheny Technologies та Alcoa, уточнює американська телемережа.

«Звинувачення у такому виді хакерства вперше пред’явлено китайській державній структурі», – заявив на прес-конференції генеральний прокурор США Ерік Холдер (Eric Holder).

Підозрювані діяли у Пенсильванії. Велике журі цього штату висунуло проти офіцерів Народно-визвольної армії Китаю обвинувачення у хакерських атаках з метою шпигунства та викрадення таємної інформації. Названі прізвища звинувачених.

Директор ФБР Джеймс Комі (James Comey) заявив NBC News: «Китайський уряд надто довго намагався зухвало використовувати кібершпигунство, щоб отримувати економічні вигоди для своїх державних підприємств».

NBC посилається також на заяву анонімної посадової особи про те, що у звинуваченнях буде названо декількох китайських держслужбовців. Вони, за його словами, «використовували військові та розвідувальні засоби для ведення кібершпигунства проти американських компаній».

Адміністрація Барака Обами вже давно вважає Китай найагресивнішою державою у шпигунському викраденні промислових секретів, відзначає NBC.

Доповідь, підготовлена ще 2011 року урядовим офісом національної контррозвідки (Office of the National Counterintelligence Executive), містила висновок, що «китайці найбільш активні та наполегливі в економічному шпигунстві».

«Нині від китайських урядових хакерів убезпечені тільки ті комп'ютери, що вимкнені й кинуті на заднє сидіння вашого авто», - іронізує експерт із комп'ютерної безпеки, колишній адвокат Міністерства юстиції Марк Цвіллінгер (Mark Zwillinger).

Минулого тижня, нагадує Reuters, офіційний представник ФБР повідомив британську інформаційну агенцію, що «у найближчі тижні» будуть розглядатися  численні справи, пов’язані з кібербезпекою, вже висунуті звинувачення та проведені  арешти. Підозрювані, як заявив генеральний прокурор США, постануть перед американським судом.

CNN не вдалося зв’язатися телефоном та електронною поштою із посольством Китаю у Вашингтоні, щоб отримати коментар цієї гострої теми.

Натомість офіційний Пекін різко зреагував на звинувачення Вашингтона. Як повідомило агентство Сіньхуа, речник зовнішньополітичного відомства Китаю заявив, що вони ґрунтуються на «зумисне сфабрикованих фактах», які «грубо порушують норми міжнародних відносин». Він також закликав Вашингтон «негайно виправити помилки та відмовитися від висунутого звинувачення». Чиновник також заявив, що Китай сам став жертвою «серйозних кіберкрадіжок, підслуховування та стеження з боку США».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
hotforsecurity.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду