Сеул звинувачує Пхеньян у кібератаках

Сеул звинувачує Пхеньян у кібератаках

00:00,
12 Квітня 2013
1181

Сеул звинувачує Пхеньян у кібератаках

00:00,
12 Квітня 2013
1181
Сеул звинувачує Пхеньян у кібератаках
Сеул звинувачує Пхеньян у кібератаках
Південна Корея звинуватила Північну у здійсненні серії кібератак.

Десятки тисяч комп'ютерів були виведені з ладу, порушивши діяльність банків і телебачення, повідомила BBC.

20 березня було вражено 48 тис. персональних комп’ютерів і серверів.

Кібератаки охопили комп'ютерні мережі телевізійних станцій KBS, MBC та YTN та паралізували діяльність трьох банків – Shinhan, Nonghyup і Jeju.

Сеул повідомив, що, згідно з попередніми висновками, кібератаки організувало військове Генеральне бюро розвідки.

Розслідувачі в Сеулі виявили, що деякі коди були ідентичні тим, які використовувалися у шкідливих програмах, пов'язаних із попередніми кібератаками Пхеньяна.

«Нападники встановили контроль над персональними комп'ютерами і серверами організацій, обраних мішенями кібератак щрнайменше вісім місяців тому», – ідеться в заяві уряду Південної Кореї. Після цього було надіслано команду вилучити дані, що зберігаються на серверах і через центральний сервер заразити комп'ютери шкідливими програмами.

Комісія з фінансових послуг Південної Кореї, однак, зазначила, що не було пошкоджено жодних банківських документів чи персональних даних.

30 із 76 програм, що вразили комп’ютери, були тими ж самими, що й під час попередніх кібератак. 22 із 49 використаних IP-адрес буди тими ж, у використанні яких Північну Корею звинувачували останні 5 місяців.

Попередні кібератаки Пхеньяна включали спроби блокувати доступ до сайту канцелярії президента Південної Кореї та інших державних відомств, зламати комп'ютери банку Nonghyup та газети Joonang Ilbo.

У свою чергу, Пхеньян звинувачував на початку цього року Сеул і Вашингтон у перешкоджанні доступу до своїх офіційних сайтів ЗМІ – газети Rodong Sinmun та Центрального телеграфного агентства Кореї.

Кібератаки з Сеула посилили напруженість на Корейському півострові, зазначає BBC.

Їх було вчинено невдовзі після спільних військових маневрів Південної Кореї і США. Однак висловлюється припущення, що кібератаки планувалися вже давно.

Корейська агенція з безпеки інтернету планує згодом оприлюднити підсумкову доповідь про кібератаки Пхеньяна.

Північна Корея не коментувала останнього звинувачення Сеула у кібератаках.

Джерело: BBC

Переклад: Аркадій Сидорук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: dailycomm.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду