У Гонконзі опозиційні до пекінської влади сайти зазнають кібератак

У Гонконзі опозиційні до пекінської влади сайти зазнають кібератак

00:00,
23 Червня 2014
1399

У Гонконзі опозиційні до пекінської влади сайти зазнають кібератак

00:00,
23 Червня 2014
1399
У Гонконзі опозиційні до пекінської влади сайти зазнають кібератак
У Гонконзі опозиційні до пекінської влади сайти зазнають кібератак
Новинні сайти у Гонконзі вразила хвиля кібератак. Чимало спостерігачів підозрюють у цьому пекінську владу.

Відомий критичним ставленням до офіційного Пекіну сайт гонконзької газети Apple Daily був заблокований.

За інформацією «Репортерів без кордонів» (RSF), це сталося 18 червня, через кілька днів після того, як він започаткував імітацію народного голосування (popvote.hk).

Кібератаки ведуть до Пекіну, вважає президент компанії Next Media Джиммі Лай Чі Їнь (Jimmy Lai Chee Ying), що є власником цього новинного сайту.

Речник МЗС Китаю Хуа Чуньїнь (Hua Chunying) уникла відповіді на звинувачення у причетності до кібератак пекінського уряду. «Я не в курсі подробиць», – заявила вона і в традиційному дусі додала, що «Китай є жертвою зламів закордонними країнами».

«Хоча атаки на сайт Apple Daily – щоденне явище, цього разу їхні масштаби були безпрецедентними», - уточнив генеральний директор Next Media Че Унь  Касінь (Cheung Ka-sing).

14 червня на сайті popvote.hk було організовано онлайн-референдум щодо підготовки до виборів 2017 року. Він зазнав серії хакерських атак, за які ніхто не взяв на себе відповідальності.

У відповідь на це сайт подовжив термін голосування з 20 по 29 червня, щоб гарантувати участь у ньому усім охочим. Кожен з них може вибрати один із трьох варіантів проведення виборів голови виконавчої влади Гонконгу.

Офіційний Пекін виступив проти голосування на основі загального виборчого права і вільного  висунення кандидатів на цю посаду. Китайський уряд має намір запропонувати їхній власний список.

«Той факт, що відома своєю продемократичною позицією газета, Apple Daily стала мішенню кібератак, викликає тривогу стосовно свободи інформації у Гонконзі», - вважає  завідувач Азіайсько-Тихоокеанським бюро RSF Бенджамін Ісмаїл (Benjamin Ismaïl).

Нещодавня поїздка до Гонконгу представників «Репортерів» виявила утиски медіа. Чимало місцевих журналістів, користувачів Інтернету і захисників свободи інформації поділяють думку, що вона «сходить нанівець». Стан свободи преси ускладнюється через самоцензуру і тиск всередині деяких новинних ЗМІ.

Media Sapiens повідомляв про замахи на життя гонконзьких журналістів, які критикували уряд у Пекіні, а також про утиски репортерів місцевими урядовцями.

За Світовим індексом свободи преси «Репортерів без кордонів» Гонконг посів 2014 року 61 місце серед 180 країн світу. Це різке погіршення порівняно з 2002 роком, коли організація започаткувала проведення оглядів.

Гонконг – колишня британська колонія, особливий адміністративний район Китаю (Hong Kong Special Administrative Region). Під нове врядування перейшов 1997 року. Велика Британія зобов'язалася передати Гонконг Китаю на тих умовах, що економічна незалежність і капіталістичний уклад не зміняться тут упродовж 50 років.

У рамках проголошеного курсу «Одна країна  — дві системи» управління територією здійснюють самі її жителі, яким надано широку автономію. Гонконг зберігає контроль над законодавством, поліцією, грошовою системою, митною та імміграційною політикою, він представлений у міжнародних організаціях. Уряду Китаю підпорядковані лише питання зовнішньої політики та оборони.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
cnet.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду