Українські хакери вразили пітерського інтернет-провайдера

Українські хакери вразили пітерського інтернет-провайдера

10:40,
7 Серпня 2024
498

Українські хакери вразили пітерського інтернет-провайдера

10:40,
7 Серпня 2024
498
Українські хакери вразили пітерського інтернет-провайдера
Українські хакери вразили пітерського інтернет-провайдера
Кібератака розгортається з 1 серпня.

Хакери з IT Army of Ukraine здійснили масову кібератаку на пітерського інтернет-провайдера «Простор Телеком». Про це вони повідомили у своєму телеграм-каналі.

Компанія повідомила клієнтам, що атака триває з 1 серпня. Внаслідок атаки відбулася часткова та повна «деградація» послуг зв’язку.

«Атака безперервно триває зі збільшенням обсягу атакованих ресурсів і зміною напрямків. Ціллю атаки є порушити роботу серверів та інфраструктур», — повідомив провайдер і додав, що спільно з державними фахівцями намагається її стримувати.

Скриншот повідомлення санкт-петербурзького інтернет-провайдера «Простор Телеком» /  IT Army of Ukraine у телеграмі

«Символічно звісно, бо це явно не перша й точно не остання деградація, яка відбувається у країні, де громадяни не прагнуть контролювати свою владу. Пам'ятаєте, оце все про культурну столицю — тепер це місто звичайного сорому, як і всі інші міста на рашці, — зазначили хакери з IT Army of Ukraine. — Вам не здається, що наші операції — це далеко не остання причина розпочатої ізоляції інтернету у ворога?».

Проміжні результати атаки

Зазначимо, на початку липня IT Army of Ukraine атакували цифрову інфраструктуру московського провайдера iflat, що призвело до його тимчасового виведення з ладу. Раніше вони провели DDoS-атаку на російського інтернет-провайдера «Юг-Линк», який працював у різних регіонах країни-агресорки.

У червні IT Army of Ukraine зупинила роботу основного провайдера російських банків «Мастертел», клієнтами якого є «Альфа-Банк», «ВТБ», «Сбербанк» та інші. До цього українська IT-армія зламала провайдера адміністрації воєнного злочинця Володимира Путіна та низки держструктур.

Нагадаємо, тиждень тому кіберфахівці ГУР завершили масштабну DDOS-атаку на критично важливі ресурси Росії, які у той чи інший спосіб допомагають вести війну проти України. Атака тривала з 23 липня та вразила низку великих банків, провайдерів та інших компаній.

Фото: Мінцифра / телеграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду