Українські хакери KibOrg зламали базу даних автостраховиків Росії

Українські хакери KibOrg зламали базу даних автостраховиків Росії

08:39,
5 Червня 2024
523

Українські хакери KibOrg зламали базу даних автостраховиків Росії

08:39,
5 Червня 2024
523
Українські хакери KibOrg зламали базу даних автостраховиків Росії
Українські хакери KibOrg зламали базу даних автостраховиків Росії
Зокрема, хакери дізналися, якими авто володіють два провідні кремлівські пропагандисти Кисельов і Соловйов.

Українські хакери KibOrg зламали базу даних Російського союзу автостраховиків (РСА). Загалом вони отримали 1,5 ТБ персональної інформації про російських водіїв та їхні автівки за 15 років.

Як повідомляють хакери, база РСА містить ПІБ, дату народження, інформацію про водійське посвідчення, паспорт, марку та модель авто, VIN-код, номерний знак, а також деякі характеристики автівки.

Наразі хакери опублікували лише частину роздобутих даних російських водіїв та їхніх автівок.

Серед тих, чиї дані отримали хакери, є два провідні російські пропагандисти.

Власний автопарк елітних авто має Володимир Соловйов. Це, зокрема, три Mercedes-Benz S-Klasse на однакових номерах 2010-го, 2013-го та 2018 років випуску.

Крім цього, Соловйов має декілька мікроавтобусів Mercedes-Benz для супроводу: Viano 2013 року, Vito 2015 та V-Klasse 2020.

Серед автомобілів, які були придбані, імовірно, для колекції, є раритетний Rolls-Royce Silver Spur 1960, Porsche 911 2005 року, BMW Z3 1996 року та Jeep Wrangler 2007-го з Mercedes-Benz R-Klasse 2006 року.

Хакери відзначають, що вже під час повномасштабної війни з Україною та після запровадження міжнародних санкцій проти Соловйова пропагандист придбав ще як мінімум три автівки. Це два мікроавтобуси Mercedes-Benz V-Klasse і Toyota Granvia 2022 року випуску, які пропагандист оформив на себе у жовтні та листопаді того ж року. А також Mitsubishi Pajero 2019 року, куплена в січні 2023-го.

Тимчасом інший кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов не має великого автопарку. Кисельов володіє лише двома Land Rover 2002 року, один з яких, схоже, був спалений партизанами у Криму. А також кількома мотоциклами — BMW F650GS 2004 року та Dukati Hy Permotard 796 2012 року.

Дружина Кисельова Марія має Range Rover Evoque 2016 року, до якого Дмитро має дозвіл на користування.

Нагадаємо, раніше українські кіберфахівці зламали сервери 15 підприємств, які допомагають військовому автопрому Росії. А також знищили дата-центр, яким користувалися російські промислові гіганти — «Газпром», «Лукойл», «Телеком» та провідні підприємства російського ВПК.

Колаж: KibOrg

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду