Європол затримав чотирьох хакерів, серед яких є українець

Європол затримав чотирьох хакерів, серед яких є українець

14:30,
30 Травня 2024
946

Європол затримав чотирьох хакерів, серед яких є українець

14:30,
30 Травня 2024
946
Європол затримав чотирьох хакерів, серед яких є українець
Європол затримав чотирьох хакерів, серед яких є українець
Кіберзлочинці віддалено встановлювали на компютери жертв програми-вимагачі.

Правоохоронна служба Європейського Союзу — Європол — провела масштабну операцію «Фінал» із затримання чотирьох кіберзлочинців, серед яких один є українцем. Правоохоронці відключили понад 100 серверів, повідомив Reuters.

Спецоперацію здійснювали правоохоронці Франції, Німеччини, Нідерландів у взаємодії із колегами з України, США та Великої Британії.

«Арешти злочинців були проведені у Вірменії та Україні. Понад 100 серверів вдалося вивести з ладу. Ще понад 2 тис. доменів контролюються правоохоронними органами», — повідомила віце-президентка Федерального управління кримінальної поліції Німеччини Мартіна Лінк.

Встановлено, що кіберзлочинці використовували шкідливі програми, щоб отримати доступ до інформації користувачів. Один із підозрюваних, завдяки розгортанню програм-вимагачів, заробив понад 69 млн євро, їх заарештують.

Внаслідок спільної операції вдалося відключити ботнети IcedID, Smokeloader, SystemBC, Pikabot і Bumblebee.

Нагадаємо, у США спільно з правохоронцями інших країн також провели кібернетичну спецоперацію з ліквідації глобальної мережі шкідливого ПЗ, з допомогою якої зловмисники викрала щонайменше 5,9 млрд доларів.

У межах розслідування заарештували громадянина Китаю 35-річного Юнь Хе Вана, якого підозрюють в розгортанні шкідливого ПО та створенні й експлуатації ботнету 911 S5 (мережі комп’ютерів, які були заражені шкідливим програмним забезпеченням і контролювалися зловмисниками).

Фото: будівля Європолу / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду