Сайти офісу президента та офісу омбудсмена систематично піддаються атакам

Сайти офісу президента та офісу омбудсмена систематично піддаються атакам

11:15,
14 Травня 2020
948

Сайти офісу президента та офісу омбудсмена систематично піддаються атакам

11:15,
14 Травня 2020
948
Сайти офісу президента та офісу омбудсмена систематично піддаються атакам
Сайти офісу президента та офісу омбудсмена систематично піддаються атакам
Автори:
Про це повідомляє уповноважена з прав людини Людмила Денисова та пресслужба Держспецзв'язку

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова повідомляє, що сайт омбудсмена постійно атакують. Вона пов’язує ці атаки з інформацією, що стосується українських полонених та політичних в’язнів:

«Як тільки в інформаційному просторі з'являються мої повідомлення про українських полонених та політв'язнів, які утримуються на території Російської Федерації та тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Криму, на офіційний вебсайт Уповноваженого ВРУ з прав людини здійснюють масовані сторонні атаки, які унеможливлюють нормальне функціонування ресурсу, а іноді – призводять до його зупинки та втрати інформації.
До прикладу, вчора, після повідомлення про підозру зараження на коронавірусну інфекцію українського політв'язня Сергія Бугайчука сайт двічі піддавався таким атакам», - пише Денисова на своїй сторінці у фейсбуці.
Вона також навела інши приклади масованих атак на сайт омбудсмана:

  • 1 вересня 2018 сайт інфікували вірусом, який заблокував доступ до будь-якого його розділу, окрім головної сторінки.
  • 14 травня 2019 сторонні особи отримали повний контроль над файловою структурою, через що сайт був заблокований.
  • 18 квітня 2020 до бази даних було завантажено шкідливе програмне забезпечення, що генерувало сторонні посилання на кожній сторінці сайту.

Денисова звернулася до керівника СБУ Івана Баканова з проханням розслідувати атаки на сайт.

Держспецзв'язок оприлюднив інформацію, що стосується атак на державні ресурси, які відбувалися протягом 6-12 травня. Так, за цей період  було заблоковано 7908 різних видів атак, 99% з яких – «мережеві атаки прикладного рівня». Також було заблоковано 18 DDoS-атак, переважна більшість - на сайт Офісу президента.

Також повідомляється, що більшість з опрацьованих службою кіберінцедентів належить доменній зоні UACOM. Основна їх кількість стосується розповсюдження шкідливого програмного забезпечення (94% від загальної кількості) та фішингу (до 4%).

Фото: unian.ua/ REUTERS


ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду