Сайти з фейсбук-кнопкою Like відповідальні за передачу даних — суд ЄС

Сайти з фейсбук-кнопкою Like відповідальні за передачу даних — суд ЄС

15:45,
29 Липня 2019
2679

Сайти з фейсбук-кнопкою Like відповідальні за передачу даних — суд ЄС

15:45,
29 Липня 2019
2679
Сайти з фейсбук-кнопкою Like відповідальні за передачу даних — суд ЄС
Сайти з фейсбук-кнопкою Like відповідальні за передачу даних — суд ЄС
Автори:
«Європейська правда» проаналізувала текст судового рішення, згідно з яким сайти з фейсбук-кнопками «Мені подобається» несуть спільну із соцмережею відповідальність за обробку і передачу даних користувачів.

Суд ЄС у Люксембурзі постановив, що оператор веб-сайту, який встановив фейсбук-кнопку «Мені подобається», несе спільну із соціальною мережею відповідальність за обробку і передачу даних користувача.

Про це повідомляє «Європейська правда». Там ознайомились із повним текстом судового рішення і пояснили, що воно означає.

Кнопка «Мені подобається» при завантаженні сторінки передає компанії «Фейсбук» IP-адресу користувача та ідентифікатор веб-браузера, незалежно від того, чи натиснув користувач кнопку та чи має він обліковий запис у фейсбуку, пише «ЄП».

Рішення Суду ЄС стосується розгляду справи у Дюссельдорфі: орган із захисту прав споживачів у землі Північний Рейн-Вестфалія подав до суду на ритейлера одягу Peek&Cloppenburg через кнопку «Like» на його інтернет-ресурсі Fashion ID. Тоді захисники прав споживачів стверджували, що кнопка «Мені подобається» на цьому сайті порушує закон про захист даних користувачів.

«Суд дав чітко зрозуміти, що оператор веб-сайту, такого як Fashion ID, як спільний контролер деяких операцій, включно з опрацюванням даних відвідувачів сайту, таких як збір даних та їхня передача, повинні надавати у час їхнього збору, певну інформацію відвідувачам. Наприклад, особу та цілі опрацювання», — йдеться у рішенні суду.

При цьому Суд вважає, що оператор такого веб-сайту, як Fashion ID, має отримати попередню згоду користувачів на те, щоб проводити операції, «для яких він є спільним  контролером», а саме — для збору та передачі даних.

«Виходячи з рішення суду, веб-сайти із кнопками «Мені подобається» мають будуть отримати згоду користувача на збір і передачу користувацьких даних компанії «Фейсбук», - робить висновок «Європейська правда».

Нагадаємо, раніше Конгрес США закликав до негайного мораторію на запуск криптовалюти Фейсбуку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду