У Китаї випадково оприлюднили базу даних розпізнавання облич

У Китаї випадково оприлюднили базу даних розпізнавання облич

16:54,
10 Травня 2019
3641

У Китаї випадково оприлюднили базу даних розпізнавання облич

16:54,
10 Травня 2019
3641
У Китаї випадково оприлюднили базу даних розпізнавання облич
У Китаї випадково оприлюднили базу даних розпізнавання облич
Автори:
Дослідник з цифрової безпеки Джон Ветінгтон (John Wethington) знайшов китайську базу даних Smart City, доступну з веб-браузера без пароля.

Як повідомляє TechCrunch, база даних містила гігабайти інформації, включаючи дані розпізнавання облич сотень людей протягом декількох місяців. Дані були розміщені на хмарній платформі китайського технологічного гіганта Alibaba.

"Це проект бази даних, створений клієнтом і розміщений на платформі Alibaba Cloud", — сказав представник Alibaba. — "Клієнтам завжди рекомендується захищати свої дані, встановлюючи безпечний пароль".

У компанії зазначили, що звернулися до клієнта і проінформували його про цей випадок.

Як провайдер публічної хмари, ми не маємо права доступу до контенту в базі даних клієнтів”, — заачив представник компанії. Згодом доступ до бази закрили.

База даних дозволяє обробляти різні деталі обличчя, емоції, особливі прикмети, визначати етнічну приналежність, приблизний вік суб'єкта, а також привабливість людини залежно від статі.

Система стежить за жителями декількох мікрорайонів Пекіна, в тому числі району, в якому розташовані посольства. Камери спостереження автоматично розпізнають обличчя людей і можуть знаходити їх в загальній базі.

Дані системи дозволяють визначити, куди йшла певна людина, коли і як довго. Фактично — скласти картину її щоденного життя.

Система порівнює дані розпізнавання з поліцейської базою і повідомляє, якщо бачить людей, що знаходяться в розшуку, або цікавлять поліцію з інших причин. Крім злочинців, в базі є категорії громадян "наркозалежний" і "недавно вийшов з в'язниці".

Також система може збирати дані про мобільні пристрої перехожих (IMEI, IMSI) за допомогою спеціального обладнання.

"Не важко уявити собі потенціал для зловживань, які б існували, якби така платформа була привезена до США без цивільних і урядових правил або нагляду", — зазначає дослідник цифрової безпеки Джон Ветігтон.

Як повідомляв “Детектор медіа”, 70 відсотків “розумних пристроїв” вразливі до хакерських атак. Про це йдеться у нещодавньому дослідженні, опублікованому компанією Hewlett-Packard.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
matrix
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду