Google дала п’ять порад для зміцнення вашої онлайн-безпеки

Google дала п’ять порад для зміцнення вашої онлайн-безпеки

17:13,
5 Лютого 2019
4003

Google дала п’ять порад для зміцнення вашої онлайн-безпеки

17:13,
5 Лютого 2019
4003
Google дала п’ять порад для зміцнення вашої онлайн-безпеки
Google дала п’ять порад для зміцнення вашої онлайн-безпеки
Автори:
Компанія радить оновлювати програмне забезпечення, використовувати унікальні паролі та встановити двоетапну перевірку.

5 лютого світ відзначає День безпечного інтернету. Компанія Google в офіційному блозі звернула увагу на п’ять необхідних дій, щоб зробити перебування користувачів в мережі безпечним.

Вона також зазначає, що дані опитування у США, проведеного Google за участю Harris Poll, підтверджують: багато людей можуть не знати ці основи безпеки.

Перше, на чому наголошує Google, — треба слідкувати за оновленнями програмного забезпечення. Друге — використовувати різні паролі для декількох облікових записів.

«Двоє з трьох (65%) респондентів у нашому опитуванні заявили, що повторно використовують той самий пароль для декількох акаунтів. Але використання одного і того ж пароля для входу до декількох облікових записів збільшує ризики для безпеки. Це схоже на те, як використовувати один ключ для вашого будинку, машини та офісу — якщо хтось отримає доступ до одного, всі вони можуть бути зламані», — пише Google.

Третій крок — налаштувати номер телефону або адресу електронної пошти для відновлення доступу до акаунта та слідкувати за їхньою актуальністю. Для багатьох веб-служб, зокрема облікового запису Google, наявність опції відновлення доступу може допомогти вам повідомити про наявність підозрілої діяльності у вашому акаунті або, якщо вам потрібно заблокувати когось від використання вашого акаунту без дозволу.

Також слід налаштувати двоетапну перевірку при вході в обліковий запис. Вона значно зменшує ймовірність того, що хтось неавторизований отримає до нього доступ. Останнім кроком компанія радить пройти їхню перевірку безпеки.

Крім того, Google сьогодні представила два оновлення для безпеки даних. Перший — додаток до браузера Chrome Password Checkup. Він сигналізуватиме, коли виявить, що ваші ім’я користувача та пароль на якомусь сайті скомпрометовані.

Ще одне оновлення — перехресний захист акаунтів. «Коли ви входите до інших програм і сайтів за допомогою Google-акаунту, вони можуть бути вразливими. Перехресний захист акаунтів допомагає вирішити цю проблему. Коли програми та сайти його виконують, ми можемо надсилати їм інформацію про події, пов'язані з безпекою, щоб вони також могли захистити вас», — пише Google.

Раніше «Детектор медіа» писав, що хакери виклали в мережу архів з 2,2 млрд особистих даних користувачів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
ukraine.googleblog.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду