Хакери три роки мали доступ до мережі дипломатичних комунікацій ЄС — NYT

Хакери три роки мали доступ до мережі дипломатичних комунікацій ЄС — NYT

13:20,
19 Грудня 2018
2135

Хакери три роки мали доступ до мережі дипломатичних комунікацій ЄС — NYT

13:20,
19 Грудня 2018
2135
Хакери три роки мали доступ до мережі дипломатичних комунікацій ЄС — NYT
Хакери три роки мали доступ до мережі дипломатичних комунікацій ЄС — NYT
Автори:
Компанія з кібербезпеки Area 1 виявила, що хакери протягом трьох років мали доступ до повідомлень, якими обмінювалися дипломати ЄС.

Про це йдеться в матеріалі американської газети The New York Times.

Видання має у своєму розпорядженні понад 1100 повідомлень, серед яких підсумки бесід із лідерами Саудівської Аравії, Ізраїлю та інших країн, які були поширені по всьому ЄС.

В ЄС заявили, що знають про проблему і проводять розслідування, а також запевнили, що інформацію, позначену як конфіденційну та секретну, хакери не отримали.

В одному з повідомлень європейські дипломати описали зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна в Гельсінкі як «успішну (принаймні, для Путіна)».

В іншому надано детальний звіт й аналіз дискусії між європейськими офіційними особами та президентом Китаю Сі Цзіньпіном 16 липня. Там, зокрема, цитуються його слова про те, що «знущання» Трампа над Пекіном можна порівняти з «боксерським поєдинком без правил», і що Китай «не піддасться булінгу» із Вашингтона, «навіть якщо торговельна війна завдасть шкоди всім».

У розпорядженні хакерів були й звіти європейських дипломатів про спроби Росії підірвати Україну. У повідомленні за 8 лютого цього року зокрема зазначалося, що анексований Крим перетворився в «гарячу зону, де Росія вже могла розмістити ядерні боєголовки». Згадується там і колишній заступник міністра закордонних справ РФ, а нині голова Роскосмосу Дмитро Рогозін, який закликав про приєднання Криму до Росії. Мова йшла про те, чи треба йому їхати до Австрії на міжнародну нараду, коли він перебував під фінансовими санкціями ЄС.

Експерти вважають, що методи хакерів, які зламали мережу, нагадували ті, що давно використовуються китайськими військовими. Повідомлення були скопійовані з захищеної мережі й розміщені на спеціально створеному хакерами сайті, який є у відкритому доступі. «Після десятирічного досвіду боротьби з китайськими кібер-операціями... немає ніяких сумнівів, що ця кампанія пов'язана з китайським урядом», — зазначив у коментарі виданню один із фахівців із кібербезпеки.
 
NYT такод повідомила, що деякі інші організації, зокрема ООН, також постраждали від хакерських атак. Після цього вони посилили свою кібербезпеку.

Нагадаємо, днями чеські спецслужби повідомили, що МЗС країни атакували хакери з Росії. А в жовтні уряд Великої Британії звинуватив військову розвідку Росії в причетності до чотирьох великих кібератак.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду