У Києві розпочав роботу Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки

У Києві розпочав роботу Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки

16:45,
26 Січня 2018
3358

У Києві розпочав роботу Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки

16:45,
26 Січня 2018
3358
У Києві розпочав роботу Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки
У Києві розпочав роботу Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки
Автори:
На базі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України створено Ситуаційний центр забезпечення кібернетичної безпеки.

Голова СБУ Василь Грицак відкрив центр 25 січня, повідомляє прес-центр правоохоронного органу.

Служба безпеки України у 2017 році отримала технічне обладнання та програмне забезпечення для роботи Центру в рамках виконання першого етапу Угоди про реалізацію Трастового фонду Україна-НАТО з питань кібербезпеки.

Ключовими можливостями Центру стануть система виявлення та реагування на кіберінциденти та лабораторія з комп’ютерної криміналістики. Вони дозволять попереджати кібератаки, встановлювати їх походження, а також аналізувати – для вдосконалення протидії.

У майбутньому в Україні з'явиться мережа ситуаційних Центрів кібербезпеки. А центральним буде київський.

Ситуаційний центр відкритий для співпраці з різними суб’єктами забезпечення кібербезпеки: установами, організаціями, підприємствами та профільними фахівцями. Голова СБУ запевнив, що новий підрозділ готовий надавати необхідний захист та допомогу не тільки об’єктам критичної інфраструктури й державним установам, а й представникам великого, середнього та навіть малого бізнесу.

Василь Грицак повідомив, що минулого року фахівці Служби зафіксували та відбіли понад 50 кібератак різного ступеня потужності, окремі з яких, за його словами, могли мати гірші наслідки за вірус Petya-A.

Основний напрямок хакерських кібератак був спрямований на системи та об’єкти критичної інфраструктури України, урядові та банківські установи.

В СБУ повідомили, що встановили російське походження останніх масштабних кібератак, й заявили, що «спецслужби РФ зробили Україну своєрідним полігоном для відпрацювання хакерських атак на інші країни».

«Ми з іноземними партнерами чітко усвідомлюємо, що без співпраці та обміну досвідом, неможливо ефективно протидіяти російській агресії у кіберпросторі», –зазначив Голова СБУ й подякував НАТО за надану підтримку.

Як писав MediaSapiens, у вересні Сполучені Штати Америки пообіцяли надати Україні понад 5 мільйонів доларів для запобігання кіберзагрозам.

У жовтні керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції Сергій Демедюк, повідомляв, що Україна, можливо, була ключовою мішенню хакерських нападів. Тоді кібератак зазнали зокрема аеропорт «Одеса» та столичний метрополітен.

Днями стало відомо, що в Женеві (Швейцарія) створять Глобальний центр кібербезпеки, метою якого є побудова безпечного та захищеного глобального кіберпростору.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
ssu.gov.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду