Едварда Сноудена номінували на Нобелівську премію миру

Едварда Сноудена номінували на Нобелівську премію миру

00:00,
30 Січня 2014
1238

Едварда Сноудена номінували на Нобелівську премію миру

00:00,
30 Січня 2014
1238
Едварда Сноудена номінували на Нобелівську премію миру
Едварда Сноудена номінували на Нобелівську премію миру
Двоє норвезьких політиків висунули кандидатуру Едварда Сноудена на здобуття Нобелівської премії миру за внесок у "становлення більш стабільного та мирного світового порядку". Про це повідомляє The Guardian.

Кандидатуру Едварда Сноудена запропонували представники Соціалістичної лівої партії – екс-міністр з охорони навколишнього середовища Борд Вегар Сольєль (Baard Vegar Solhjell) та Снорре Вален (Snorre Valen). Вони вважають, що публічні дебати та політичні перетворення у зв’язку із викриття Сноуденом таємної інформації сприяли більш стабільному й мирному світовому порядку.

У липні минулого року Едварда Сноудена вже висунув на здобуття Нобелівської премії миру член Королівської академії наук Швеції Стефан Сваллфорс.

Інформацію про те, кого номіновано на премію Нобелівський комітет не оголошує. Однак про це часто оголошують люди, які висувають кандидатів.

Право номінувати на Нобелівську премію мають представники національних парламентів та урядів, колишні лауреати та професори університетів. Завершиться процедура висунення кандидатур 1 лютого. Після завершення подання заявок додаткових кандидатів можуть висунути члени Нобелівського комітету під час своєї першої зустрічі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
forbes.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду