США назвали Росію та Китай найворожішими кібер-супротивниками

США назвали Росію та Китай найворожішими кібер-супротивниками

14:30,
27 Липня 2016
2512

США назвали Росію та Китай найворожішими кібер-супротивниками

14:30,
27 Липня 2016
2512
США назвали Росію та Китай найворожішими кібер-супротивниками
США назвали Росію та Китай найворожішими кібер-супротивниками
Автори:
У США посилили методи боротьби з хакерськими нападами, створивши Директиву швидкого реагування на потужні кібератаки. Щоправда, чітко не прописали контрзаходи, заявивши, що діятимуть відповідно до збитковості нападу.

В офіційному документі, який Білий дім оприлюднив 26 липня, визначено 5 рівнів небезпеки кібернападів. «Директива президентського курсу» стала документом, який вперше публічно визначив роль федеральних органів влади у розслідуванні порушень кібербезпеки в урядовому і приватному секторах і в реагуванні на ці порушення.

Найвищий, п’ятий рівень означає, що напад становить критичну загрозу для великого кола життєво важливої інфраструктури, стабільності влади чи життів американців. За повідомленням Reuters, службовці національної безпеки, які спілкувалися на умовах анонімності, стверджують, що адміністрація не визначила точку неповернення, коли кібератака та розмір нанесених збитків виправдовують відповідь із застосуванням військової сили. Тоді як колишній радник служби безпеки Білого дому Арі Шварц сказав, що новий документ здебільшого систематизує існуючі норми та досвід, аніж докорінно змінює політику на підходи до протидії. Масштабність будь-якої відповіді буде визначатися рівнем збитків. Шварц акцентував, що в будь-якому разі варто уникати відвертої кібер-війни.  В той же час, американські сенатори закликають вживаючи відповідні заходи,чітко відрізняти спробу підриву національної безпеки від традиційного кібер-шпіонажу . 

            Під час прес-конференції з нагоди презентації документу, радник Білого дому з протидії тероризмові Лайза Монако, заявила, що  Росія й Китай стали значно небезпечніші як кібер-супротивники, повідомляють «Крим. Реалії». До потенційно небезпечних країн  віднесли також Іран та Північну Корею. Відомо, що Міністерство юстиції у взаємодії з ФБР стане провідним органом з розслідування злочинних  дій хакерів, які можуть вплинути на національну безпеку. Департамент внутрішньої безпеки  буде сприяти  держорганам та компаніям в отриманні інформації щодо ініціаторів нападів. На спецслужби покладається відповідальність за проведення  розслідування та пошук винних.

Документ виявився на часі, адже в США триває скандал із викраденням даних внутрішньої електронної переписки представників демократичної партії. Причетними до цього інциденту американська сторона вважає російських політичних кіберзлочинців з метою впливу на результати майбутніх президентських виборів на користь республіканського кандидата Дональда Трампа. Кремль відкидає будь-які звинувачення, називаючи їх нісенітницею. Нагадаємо, нового президента американці обиратимуть вже 8 листопада поточного року. Основними суперниками є лідер республіканців Дональд Трамп, якому закидають проросійську підтримку, та представниця від демократів Гілларі Клінтон.

Раніше MediaSapiens вже писав про відставку Глави Демократичної партії США у зв’язку  з розголосом внутрішньої переписки партійців. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
magicbeep.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду