Єврокомісія поетапно виділить €1,8 млрд на боротьбу з кіберзлочинністю

Єврокомісія поетапно виділить €1,8 млрд на боротьбу з кіберзлочинністю

11:50,
7 Липня 2016
2497

Єврокомісія поетапно виділить €1,8 млрд на боротьбу з кіберзлочинністю

11:50,
7 Липня 2016
2497
Єврокомісія поетапно виділить €1,8 млрд на боротьбу з кіберзлочинністю
Єврокомісія поетапно виділить €1,8 млрд на боротьбу з кіберзлочинністю
Автори:
На першому етапі інвестиції складуть €450 млн і будуть направлені на розробку програм захисту від кіберзлочинів. Передбачається, що кошти нададуть бізнесмени, інвестори та всі ті, хто зацікавлений в безпеці і надійності екосистеми інтернету.

Представники Європейської комісії підписали угоду, згідно з якою до 2020 року на боротьбу із кіберзлочинністю в декілька етапів буде виділено €1,8 млрд. На першому етапі інвестиції складуть €450 млн і будуть направлені на розробку програм захисту від кіберзлочинів. Передбачається, що кошти нададуть бізнесмени, інвестори і всі ті, хто зацікавлений в безпеці і надійності екосистеми інтернету.

«Щорічно кіберзлочинність завдає шкоди економіці, яка вимірюється сотнями мільярдів євро. Збитки зазнають не тільки окремі представники бізнесу на території ЄС, а й економіка в цілому», – йдеться в офіційній заяві Єврокомісії.

Реалізацією проекту буде займатися Європейське агентство з мережевої та інформаційної безпеки, яке також виконуватиме роль посередника між представниками влади і технологічними компаніями. Передбачається, що перші кроки, спрямовані на створення безпечного інтернет-середовища, будуть реалізовані вже на початку 2017 року.

В рамках прийнятої програми безпеки планується розвивати такі напрямки, як ідентифікація користувачів в інтернеті, розробка та вдосконалення комп’ютерних систем безпеки, розвиток хмарної інфраструктури, підвищення технічної грамотності фахівців. Як стало відомо, на боротьбу з кіберзагрозами вже виділено щонайменше €600 млн.

Напередодні Рада з прав людини ООН ухвалила нову рекомендаційну резолюцію, в якій публічно засудила країни, які навмисно обмежують доступ до інтернет-мережі для своїх громадян.

Резолюція заснована на попередніх рішеннях  про цифрові права, що відображають чітку позицію організації - «люди повинні бути однаково захищені в офлайні і онлайні», включно з тими рішеннями, де особливий акцент зроблено на свободу слова. Це право згадано в таких міжнародних документах, як «Загальна декларація прав людини» (ст. 19) та «Європейська Конвенція про захист прав людини і основних свобод», пише The Verge

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
uapress.info
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду