Wikileaks опублікував викрадений хакерами відеоархів компанії Sony

Wikileaks опублікував викрадений хакерами відеоархів компанії Sony

18:15,
17 Квітня 2015
3023

Wikileaks опублікував викрадений хакерами відеоархів компанії Sony

18:15,
17 Квітня 2015
3023
Wikileaks опублікував викрадений хакерами відеоархів компанії Sony
Wikileaks опублікував викрадений хакерами відеоархів компанії Sony
Автори:
Проблеми, пов’язані з торішньою хакерською атакою на Sony Pictures Entertainment у зв’язку з кінокомедією The Interview про лідера Північної Кореї Кім Чен Ина тривають.

Як повідомила Associated  Press, на сайті WikiLeaks розмістили онлайн-архів з масивом документів Sony, викрадення яких завдало відчутної шкоди голлівудській кінокомпанії.

Американська новинна агенція розцінює це як новий удар по компанії, яка ще не оговталася від  негараздів.

Заснований Джуліаном Ассанжем сайт оголосив, що опубліковано базу даних з понад 170 тис. електронних повідомлень від Sony Pictures Entertainment та дочірньої компанії, а також понад 30  тис. інших документів.

Кінокомпанія різко розкритикувала WikiLeaks за створення архіву. Вона заявила, що це допомагає хакерам поширювати викрадену у неї інформацію.

«Ми категорично незгодні з твердженням WikiLeaks, що ці матеріали є суспільним надбанням», - сказано у заяві Sony.

Однак засновник ресурсу Джуліан Ассанж заявив, що документи мають бути доступними громадськості. Хоча вони вже потрапили у мережу, їх розмістили у стислому форматі, і знайти їх було не легко».

«Цей архів розкриває внутрішні розробки впливової багатонаціональної корпорації, - сказав засновник WikiLeaks – Він заслуговує на висвітлення у пресі та на увагу центрів геополітичних конфліктів. Це таки суспільне надбання. WikiLeaks наполягає, щоб він залишався тут».

Пошук на сайті WikiLeaks, нагадує AP, дає змогу користувачам знаходити повідомлення, документи чи увесь кеш файлів у з допомогою ключових слів та прізвищ осіб, які надсилали чи отримували повідомлення електронною поштою. 

Діяльність WikiLeaks набула гучного розголосу 2010 року, коли сайт розпочав публікувати таємні дипломатичні та військові документи, що їх розсекретив колишній рядовий збройних сил США Бредлі Меннінг. Нині він відбуває 35-річне тюремне ув’язнення.

Джуліан Ассанж 2012 року знайшов  політичний притулок у посольстві Еквадору у Лондоні. Він уникає видачі  британською владою Швеції, де його звинувачують у сексуальних домаганнях. Австралієць заперечує їх як політично вмотивовані. Водночас він висловлює побоювання, що у такий спосіб йому загрожує екстрадиція до США і суворе покарання. Однак у Вашингтоні це спростовували  і заявляли, що втратили інтерес до справи Ассанжа.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ibnlive.in.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду