Американці не переймаються стеженням з боку спецслужб – дослідження

Американці не переймаються стеженням з боку спецслужб – дослідження

16:40,
17 Березня 2015
2599

Американці не переймаються стеженням з боку спецслужб – дослідження

16:40,
17 Березня 2015
2599
Американці не переймаються стеженням з боку спецслужб – дослідження
Американці не переймаються стеженням з боку спецслужб – дослідження
Автори:
Більшість американців знає, що Агентство національної безпеки та Федеральне бюро розслідувань читають їхню електронну пошту, підслуховують телефонні дзвінки і відстежують їхню активність у мережі. Разом з тим, не намагаються протидіяти цьому.

Про це свідчать результати опитування The Pew Research Center, пише The Huffington Post.

Майже 9 з 10 респондентів заявили: вони «щось» чули про стеження, яке здійснюють державні органи. 56 відсотків сказали,  що вони про це чули «трохи». 31 відсоток респондентів відповів, що чув про це «чимало».

Тільки 17 відсотків опитаних повідомили, що стеження  їх «дуже турбує». 35 відсотків – що це їх «дещо турбує». 33 відсотки респондентів це турбує «не вельми». 13 відсотків респондентів це не турбує «зовсім».

82 відсотки опитаних вважають «прийнятним» те, що уряд веде моніторинг спілкування осіб, підозрюваних у терористичній діяльності.

Водночас тільки 40 відсотків респондентів вважають «прийнятним» моніторинг за спілкуванням американських громадян.

57 відсотків опитаних сприймають це як «неприпустиме».

Дослідницький центр також окремо поцікавився у 87 відсотків респондентів, які сказали, що їм відомо про державне стеження: чи змінилося у них ставлення до недоторканності їхнього приватного життя. Тільки 34 відсотки з них сказали, що вони вжили заходів для протидії його порушенню. 

Згідно з результатами опитування, 25 відсотків американців, обізнаних з програмами стеження, використовують  складні паролі.

На запитання, чи  користувалися вони конкретними інструментами, щоб протидіяти стеженню, респонденти як  правило давали негативну відповідь.

53 відсотки сказали, що вони не використовують безпечніший пошуковий механізм і не розглядають такої можливості.

46 відсотків опитаних не шифрували  електронну пошту. 40 відсотків не розглядали можливості використання анонімного програмного забезпечення – наприклад Tor. 39 відсотків навіть не чули про нього.

Дані The Pew Research Center дають відповідь на запитання, чому так мало користувачів мережі вживають заходів, щоб захистити себе. Виявляється, передусім тому, що їх не обходить, чи стежать за ними.

Ще одна причина у тому, що вони самі наражаються на вразливість з остраху перед використанням анонімного інструментарію. 54 відсотки опитаних думають, що знайти способи захисту приватного життя важко. 

В рамках дослідження The Pew Research Center з листопада до січня 2014 року було опитано  475 дорослих американців.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
popularresistance.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду