Microsoft завершила процес купівлі виробництва мобільних телефонів Nokia

Microsoft завершила процес купівлі виробництва мобільних телефонів Nokia

00:00,
28 Квітня 2014
1697

Microsoft завершила процес купівлі виробництва мобільних телефонів Nokia

00:00,
28 Квітня 2014
1697
Microsoft завершила процес купівлі виробництва мобільних телефонів Nokia
Microsoft завершила процес купівлі виробництва мобільних телефонів Nokia
Корпорація Microsoft за $7.5 млрд. придбала основне виробництво транснаціональної компанії Nokia. Це означає, що Nokia припинить виробництво мобільних телефонів, повідомляє BBC.

«Ми вітаємо приєднання до нашої родини виробничого і сервісного бізнесу Nokia, - заявив генеральний директор Microsoft Сатья Наделла (Satya Nadella). - Її мобільний потенціал та активи прискорять трансформацію, яку ми здійснюємо».

Відтепер фінська компанія зосередить діяльність на мережах, сервісах мап, розвитку технологій та ліцензіях.

Угода передбачає, що колишній генеральний директор Nokia, канадський бізнесмен Стівен Елоп (Stephen Elop) очолить нову філію – Microsoft Mobile.

Поза угодою залишилися два підприємства Nokia: завод у місті Ченнай (Індія), активи якого заморозила податкова адміністрація, а також завод у місті Масан (Південна Корея), який планується закрити.

2013 року персонал Nokia становив близько 90 тисяч осіб, які працювали у 120 країнах. Компанія здійснювала продажі у понад 150 країнах, а її річні доходи становили €30 млрд.

Створена 1895 року як енергетична компанія, Nokia була одним із ключових розробників GSM – глобальної системи мобільного зв'язку другого покоління мобільних технологій з голосовим трафіком. Між 1996 і 2001 роками оборот Nokia зріс майже у 5 разів - із €6,5 млрд до €31 млрд. Запущений 2003 року у виробництво фінською компанією мобільний телефон Nokia 1100 користувався найбільшим в історії попитом у світі. 2007-го вона випустила свій перший телефон із сенсорним екраном Nokia 7710, який також мав величезний успіх.

Протягом майже півтора десятиліття – з 1998 по 2012 рік – Nokia була найбільшим у світі постачальником мобільних телефонів, посідаючи за кількістю продажів на глобальному ринку частку 22,5 відсотка.

Однак після появи на ринку технології смартфонів вона не витримала потужного натиску конкурентів. Компанія втратила частку ринку, передусім внаслідок дедалі ширшого використання iPhone, а також пристроїв на операційній системі Android. Внаслідок цього вартість акцій Nokia впала із $40 2007 року до менш як $3 2012 року.

Nokia налагодила партнерські відносини із корпорацією Microsoft, згідно з якими усі її смартфони включали його операційну систему Windows Phone. У вересні 2013 року було оголошено, що  основне виробництво фінської компанії купує американська корпорація.

Однак, як відзначає BBC, укладення угоди затяглося до остаточного вирішення  регулятивних питань.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
bandwidthblog.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду