Винахідник Summly Нік Д’Алоізіо: «Я не розумів, що можу заробляти на цьому гроші»

00:00,
2 Квітня 2013
3482

Винахідник Summly Нік Д’Алоізіо: «Я не розумів, що можу заробляти на цьому гроші»

00:00,
2 Квітня 2013
3482
Винахідник Summly Нік Д’Алоізіо: «Я не розумів, що можу заробляти на цьому гроші»
Нещодавно Yahoo! придбала у 17-річного Ніка Д’Алоізіо (Nick D’Aloisio) мобільний додаток для читання новин Summly (за $30 млн, інформують джерела All Things Digital). Підліток розповів авторитетним ЗМІ про створення стартапу.

«Коли я переглядав екзаменаційні питання з історії, мені спала на думку ідея. Я використовував Google однак проблема пошукових систем полягає у надмірності  інформації. Ідея була в тому, щоб представити резюме тексту, і завдяки йому, якщо резюме вас зацікавить, мати змогу прочитати усю статтю», пояснив Нік BBC.

 

Успіх Summly швидко вийшов за межі кімнати сина фінансиста та юристки, пише Paris Match. А вже через два роки (Нік створив додаток у 15, зараз йому 17) Нік Д’Алоізіо став наймолодшим співробітником компанії Yahoo!

 

«Коли я у 15-річному віці починав працювати над Summly, то навіть не міг уявити собі, що додаток так швидко стане популярним», – сказав він The LondonEveningStandard.

 

«Я просто не думав, що подібне можливе. Для мене це починалося як хобі. Я не розумів, що зможу  заробляти на цьому гроші», – висловив винахідник свій подив у Twitter.

 

Свій перший компютер лондонський підліток мав вже у 9 років. «Я почав створювати п’ять чи шість додатків у той час, як їх було декілька тисяч. Робив безліч завантажень...» – розповів він The LondonEveningStandard.

 

Першим винаходом Ніка була невелика програма «схожа на бігову доріжку для пальців». Вона дозволяє новачкам призвичаїтися до сенсорних екранів.

 

Зараз Нік Д’Алойсіо  багата людина. В його компанії працює вже десять співробітників. Однак він у жодному разі не збирається змінювати свій спосіб життя. Нік сподівається отримати ступінь бакалавра, вступити до університету і поводитися з друзями так само як і раніше.

 

«Мої однокашники мене дуже підтримують. Коли я з ними, я просто нормальний хлопець. Я не вважаю, що чимось відрізняюся від інших», цитує йогоThe LondonEveningStandard.

Від великих прибутків голова юного генія не запаморочилася: «Мені подобається взуття. Тож куплю собі нову пару Nike і, можливо, новий компютер, говорить він. – Поки що хочу покласти свої гроші в банк. Обійдуся без великих витрат».

 

Тим, що Нік Д’Алозіо став мільйонером у 17 років, він, очевидно, завдячує сприянню своєї родини. Нік особливо прихильно ставиться до користувачів Summly. «Спасибі чудовим людям завдяки яким мій додаток став  одним з найкращих на ринку», – відзначив він.

 

На  розумного скромного хлопця, який має голову на плечах, очікує чудове майбутнє, вважаєParis Match.

 

Коли було засновано корпорацію Yahoo, юний геній ще не народився, зауважуєThe New York Times.

 

NYT акцентує і на філантропічному сприянні талановитому винахіднику. Найбільшу допомогу у розробці Summly надав Ніку Д’Алозіо сайт технологічних новин AllThingsD, пише видання. Іншими інвесторами були американська бізнесвумен китайського походження і третя дружина медіамагната Руперта Мердока Венді Денг Мердок (Wendi Dang Murdoch), американський актор і продюсер Ештон Катчер (Ashton Kutcher) і вдова Джона Леннона Йоко Оно (Yoko Ono).

 

Найважливішу роль, відзначає видання, відіграв найбагатший азієць, гонконгський магнат і філантроп Лі Кашин (Li Ka-shing) інвестиційний фонд якого підтримав ідею молодого британця ще до того, як вона отримала відому нині назву.

 

«Вони ризикнули зробити на мене ставку, коли я був 15-річним хлопцем», пояснює Нік Д’Алозіо. Фінансування інноваційного проекту надало йому можливість найняти співробітників та орендувати приміщення для офісу.

 

У фонді Лі Кашина дізналися про розробку Summly від техноблогу TechCrunch, розшукали електронну адресу Ніка і, виявивши інтерес до проекту, несподівано  надіслали месседж. Інші меценати підключилися згодом.

 

«Це була моя перша спроба. Вони просто хотіли мені допомогти», відзначив Нік.

Коментар 21-річного уродженого в Канаді китайського бізнесмена Браєна Вонга (Brian Wong),засновника компанії Kiip, викликав усмішку.

 

«Я почуваюся старим!» вигукнув він.

 

Ще нещодавно ЗМІ називали Вонга наймолодшим підприємцем, але нік, за словами Браєна, «побив усі наші рекорди».

 

Серед якостей, котрі сприяли успіху Ніка Д’Алойсіо, Вонг назвав його надзвичайне вміння пояснювати мету проекту Summly. «Від нього не чули мимрення, жодних проявів сумніву і невпевненості», – відзначив засновник Kiip.

         

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Techno Buffalo.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду