Конкуренти Google поскаржились Єврокомісії на монополію Android

00:00,
9 Квітня 2013
1228

Конкуренти Google поскаржились Єврокомісії на монополію Android

00:00,
9 Квітня 2013
1228
Конкуренти Google поскаржились Єврокомісії на монополію Android
Група компаній FairSearch, в яку входять Microsoft, Nokia, Oracle та інші,  звернулась до Єврокомісії з проханням припинити недобросовісну конкуренцію з боку Google, про це йдеться на сайті FairSearch

У зверненні йдеться про те, що Google монополізує ринок мобільних сервісів та реклами за рахунок операційної системи Android.

«Google використовує мобільну операційну систему Android як «троянського коня», щоб вводити в оману партнерів, монополізувати мобільний ринок та контролювати дані споживачів», - вважає Томас Він’є  (Thomas Vinje), представник FairSearch у Брюсселі.

Річ  у тому, вважають в  FairSearch, що Google пропонує виробникам пристроїв систему Android безкоштовно, однак вимагає розміщувати додатки для роботи з Google-сервісами у найбільш видимих місцях екрану. На думку конкурентів Google, такі вимоги ставлять інших виробників у невигідне становище. Оскільки безкоштовна Android ускладнює конкурентам повернення інвестицій, вкладених у розробку власних операційних систем.

«Ми просимо Комісію діяти швидко та рішуче, щоб захистити конкуренцію на цьому критично важливому ринку», - йдеться у зверненні.

Для підтвердження домінуючого становища Google, компанії FairSearch наводять дані Strategy Analytics. Згідно з ними, 70% смартфонів, відвантажених у четвертому кварталі 2012 року, працюють на базі системи Android.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Zoom.cnews.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду