Apple запускає оновлення iOS 18: як встановити

Apple запускає оновлення iOS 18: як встановити

19:15,
16 Вересня 2024
2472

Apple запускає оновлення iOS 18: як встановити

19:15,
16 Вересня 2024
2472
Apple запускає оновлення iOS 18: як встановити
Apple запускає оновлення iOS 18: як встановити
Функції на основі штучного інтелекту Applle Intelligence стануть доступними пізніше.

У понеділок, 16 вересня, Apple випускає оновлене програмне забезпечення iOS 18. Користувачі Apple зможуть встановити оновлення на свої гаджети з 20:00 за київським часом, повідомило Gizmodo.

Оновлення програмного забезпечення для смартфонів iPhone, пристроїв iPad, ноутбуків Mac та розумних годинників, як анонсувала компанія під час конференції для розробників у червні, додають користувачам численні нові параметри налаштування домашнього екрану та центру керування. Серед корисних функцій — інтелектуальний рукописний текст, математичні інструменти для Notes і нові циферблати тощо.

Оновлення поширюватиметься для користувачів iPhone поетапно — на смартфони iPhone XS або новіших версій. Це телефони з чипом A12 Bionic або пізнішим.

Повний перелік сумісних iPhone включає:

  • iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max;
  • iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max;
  • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max;
  • iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max;
  • iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max;
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, іPhone 11 Pro Max;
  • iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR;
  • iPhone SE (другого покоління або новішого).

Для планшетів iPad Pro 2018, iPad Air третього покоління, iPad mini п’ятого покоління та iPad шостого покоління і новіших стане доступним оновлення iPadOS 18.

Варіант операційної системи WatchOS 11 підходить для розумних годинників Apple Watch, починаючи з Series 6 2020 року.

Для MacBook Air 2020 року випуску, MacBook Pro 2018 року, Mac mini 2018 року, iMac 2019 року, Mac Studios 2022 року, iMac Pro 2017 року та Mac Pro 2019 року або новішої версії можна встановити macOS Sequoia.

Щоб дізнатися, чи готовий смартфон до оновлення, слід перейти в розділ «Налаштування» та прокрутити вниз до «Загальні». Далі натиснути «Оновлення програмного забезпечення» та зачекати, доки смартфон повідомить, чи доступне йому оновлення iOS 18. Оновлення потребує від 5 до 10 ГБ вільної пам’яті на смартфонах. Якщо користувачеві потрібно видалити щось для цього, він побачить відповідну опцію під час оновлення. Далі треба натиснути «Установити» й перезавантажити телефон після оновлення.

Його також можна інсталювати через Mac або iTunes на комп’ютері Windows.

Щоб активувати WatchOS 11 для розумного годинника, потрібно відкрити програму Watch на телефоні, перейти в «Загальні» до «Оновлення програмного забезпечення» та розпочати встановлення. Розумний годинник потрібно буде підключити до зарядного пристрою, щоб завершити оновлення.

Комп’ютери Mac оновлюються в налаштуваннях системи, для цього треба перейти в «Загальні» до «Оновлення програмного забезпечення».

Оглядачі називають iOS 18 найбільшим оновленням за роки. Користувачі отримають оновлений «Пункт керування», ігровий режим, зручнішу фотогалерею з можливістю створювати й закріплювати власні колекції.

Також з'явиться персоналізація домашнього екрана, що дасть змогу змінювати розташування і вигляд іконок застосунків.

Окрім того, очікуються оновлення календаря, карт, Safari, окремий застосунок для паролів, покращена програма обміну повідомленнями з новими стилями тексту та підтримкою RCS для сумісності з Android.

Різноманітні функції та інструменти на основі штучного інтелекту від Apple, серед яких інструменти для написання та мови, створення підсумків, редагування фотографій, покращений помічник Siri стануть доступними пізніше, найшвидше в жовтні у США.

Фото: Apple

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду