МЗС України: США посилили санкції проти Росії в  ІТ-сфері

МЗС України: США посилили санкції проти Росії в ІТ-сфері

10:55,
13 Вересня 2024
2336

МЗС України: США посилили санкції проти Росії в ІТ-сфері

10:55,
13 Вересня 2024
2336
МЗС України: США посилили санкції проти Росії в  ІТ-сфері
МЗС України: США посилили санкції проти Росії в  ІТ-сфері
Низка провідних компаній і сервісів оголосили про вихід з російського ринку або запровадження нових обмежень для російських користувачів, починаючи з 12 вересня.

США запровадили посилені санкції проти Росії в IT сфері — низка провідних компаній і сервісів оголосили про вихід з російського ринку або запровадження нових обмежень для російських користувачів, починаючи з 12 вересня. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Зокрема, корпорація Google заблокувала реєстрацію нових акаунтів за російськими номерами та позбавила російських блогерів можливості отримувати дохід через AdSense.

Про повний вихід з російського ринку оголосила австралійська компанія з розробки програмного забезпечення для IT-індустрії Atlassian. Відтак росіянам сталт недоступними її найвідоміші продукти: система з відстеження помилок Jira, системою Trello, що призначена для організації спілкування з користувачами та управління проєктами; корпоративна база знань Confluence.

Більше не доступний росіянам сервіс Notion, який використовувався для організації роботи та управління проєктами, а сервіс Miro не обслуговуватиме російські та білоруські акаунти.

Виходить з ринку і припиняє обслуговувати користувачів корпоративний месенджер Slack.

Корпорація Microsoft розпочала відключення російських користувачів від своїх хмарних сервісів.

Системи автоматизованого проєктування і розрахунку CAD, постачальника програмного забезпечення Autodesk вийшли з Росії, компанії-розробники програмного забезпечення SAP та Oracle покинули російський ринок розробки.

Про нові санкції Міністерство фінансів США оголосило 12 червня 2024 року. Згідно з цим пакетом заходів, американські компанії більше не мають права надавати Росію послуги в галузі ІТ-консультування, дизайну, підтримки та хмарних технологій управління підприємствами та програмним забезпеченням для розробки та виробництва. Обмеження стосуються не лише компаній, розташованих у Сполучених Штатах, але й громадяни та організації, що працюють за межами країни.

Зазначається, що обмеження розглядаються таким чином, щоб мінімізувати шкоду звичайним громадянам та підтримувати доступ громадськості до інформаційних технологій. Прикметно, що за кілька тижнів до вступу санкцій в дію, низка американських ІТ-компаній повідомили, що припинять працювати для росіян.

В їх числі зокрема:

  • Конструктор сайтів WIX;
  • Служба управління проєктів Clickup;
  • Дизайнер інтернет -магазинів ECWID;
  • Служба інформаційних бюлетенів GetRessPonse;
  • Послуга для ринків HubSpot;
  • Редакторський сервіс Coda.

Тепер користувачі цих платформ повинні шукати альтернативні рішення або перейти на російськіі аналоги.

Разом із цим у пакеті санкцій передбачені винятки, щоб пом'якшити вплив на звичайних користувачів.

Відтак санкції не застосовуються до: відеоігор; браузерів; соціальних мереж; послуг відео-конференцій; сервісів електронної пошти; послуг автоматичного перекладу; навчальних онлайн-платформ; служби веб-хостингу та реєстрації доменних імен.

Фото: умовне / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду