«Чіпагеддон» може тривати два роки – голова IBM

«Чіпагеддон» може тривати два роки – голова IBM

17:01,
14 Травня 2021
2167

«Чіпагеддон» може тривати два роки – голова IBM

17:01,
14 Травня 2021
2167
«Чіпагеддон» може тривати два роки – голова IBM
«Чіпагеддон» може тривати два роки – голова IBM
Автори:
Дефіцит чіпів вже торкнувся багатьох галузей, зокрема автовиробництва та виробників гаджетів

Президент американського техногіганту IBM Джим Вайтхерст заявив, що нестача комп’ютерних чипів може  подовжиться на два роки, повідомляє ВВС.

«Отже, чесно кажучи, ми вважаємо, що  пройде пару років ... перш ніж ми отримаємо досить додаткових потужностей, щоб пом'якшити всі аспекти нестачі мікросхем», - розповів він. 

Нестача виникла через декілька факторів, які спричинила пандемія коронавірусу. По-перше, тимчасове закриття заводів-виробників; по-друге – зростання кількості гаджетів, які користувачі купляли під час вимушеного сидіння вдома. Також  на світовий дефіцит вплинули «торговельні війни» між США та Китаєм, який є великим виробником чипів.

Протягом 2020-2021 років через нестачу чипів У США, Мексиці і Європі призупиняли виробничі лінії Ford, Volkswagen, Nissan, Toyota і General Motors. Французький виробник автомобілів Peugeot навіть вдався до заміни цифрових спідометрів на старі аналогові в одній зі своїх моделей.

Apple довелося відкласти випуск свого нового iPhone, тому що вона не могла отримати чіпи від свого постачальника в Китаї. 

Президент США Джо Байден в травні скликав спеціальний саміт з проблеми нестачі мікросхем за участю керівників великих технологічних компаній, щоб спробувати збільшити внутрішнє виробництво напівпровідників. Влада США збирається вкласти 50 мільярдів доларів в нарощування потужностей виробництва чипів в Америці.

Раніше один з гравців ринку назвав кризу «чіпагеддоном» нестачу чіпів у світі.

Фото: unsplash.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду