Власник «Київстару» планує купити сервіс Megogo – ЗМІ

Власник «Київстару» планує купити сервіс Megogo – ЗМІ

15:55,
21 Вересня 2020
1768

Власник «Київстару» планує купити сервіс Megogo – ЗМІ

15:55,
21 Вересня 2020
1768
Власник «Київстару» планує купити сервіс Megogo – ЗМІ
Власник «Київстару» планує купити сервіс Megogo – ЗМІ
Автори:
Суму угоди оцінюють в $118 млн.

Телеком-холдинг Veon Ltd., якому належить мобільний оператор «Київстар», веде переговори про покупку українського онлайн-кінотеатру Megogo. Про це повідомляє РБК з посиланням на власні джерела.

За даними одного з джерел видання, лише російський сегмент Megogo оцінили в 9 млрд рублів (близько $118 млн). Повну вартість компанії не повідомляють. Підписати угоду зможуть не раніше, ніж через півроку.

Засновник і головний виконавчий директор Megogo Володимир Боровик і представник VEON Ltd не відповіли на запит РБК на момент публікації. Представник «ВимпелКому» відмовився від коментарів.

Megogo – це онлайн-платформа, де можна дивитися фільми, серіали, онлайн-ТБ, прослуховувати аудіо-контент. Щомісячна аудиторія сервісу складає 58 млн унікальних користувачів. На ресурсі – близько 77 000 одиниць відео.

Володимир Боровик запустив Megogo у 2011 році. Крім України у компанії є представництва в Росії, Білорусії, Латвії, Казахстані, Молдові та Азербайджані. 

За даними самої компанії, в 2013 році 37% користувачів Megogo були з України, 36% – з Росії, по 7% з Білорусі та Казахстану, 13% – з інших країн СНД. Прибуток компанії в цей час становив $700 000. в Україні і $3 млн в Росії.

Veon Ltd (раніше Vimpelcom Ltd) – це холдинг, в який входять телеком-активи: російський мобільний оператором «ВимпелКом» (бренд «Білайн»), український мобільний оператор «Київстар», ряд інших брендів (Djezzy, Jazz Pakistan, Banglalink) по всьому світу.

Нагадаємо, на Megogo з’явились перші книжки власного виробництва. У планах – оновлювати бібліотеку майже щотижня. Першими книжками стали збірки «Можливо, завтра» та «Безодня» української письменниці та режисерки Марисі Нікітюк, яка сама їх і озвучила.

Фото: sostav.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду