Google обмежить можливості таргетування політичної реклами

Google обмежить можливості таргетування політичної реклами

11:27,
21 Листопада 2019
2760

Google обмежить можливості таргетування політичної реклами

11:27,
21 Листопада 2019
2760
Google обмежить можливості таргетування політичної реклами
Google обмежить можливості таргетування політичної реклами
Автори:
Google змінює правила розміщення політичної реклами на своїх сервісах, обмеживши можливості таргетування на вузьку аудиторію.

Як зазначається у блозі компанії, при розміщенні політичної агітації рекламодавці зможуть визначити цільову аудиторію тільки за трьома параметрами — стать, вік і місце проживання з точністю до поштового індексу.

«Ми обмежуємо аудиторію виборчих оголошень, орієнтовану на такі загальні категорії: вік, стать та загальне місцезнаходження. Звичайно, політичні рекламодавці можуть продовжувати здійснювати контекстне націлювання, наприклад, розміщення реклами людям, які читають чи переглядають історію про, скажімо, економіку», — зазначають у Google.

Їм також буде дозволено буде таргетинг за контекстом — показувати свою рекламу людям, яких цікавлять схожі теми.

«Ми хочемо, щоб реклама, яку ми пропонуємо, була прозорою та широко доступною, щоб багато виборців могли відкрито обговорювати проблеми. Ми вже пропонуємо прозорість передвиборчої реклами в Індії, в ЄС та для федеральних виборчих оголошень у США. Ми розкриваємо як рекламу, так і звіт про прозорість, який показує фактичний вміст самих оголошень, хто за них заплатив, скільки витратив, скільки людей побачили їх і на яку аудиторію вони націлені», — йдеться у блозі компанії.

Нові правила протягом тижня почнуть діяти в Великобританії, де в грудні пройдуть дострокові парламентські вибори. До кінця року вони будуть також введені для Євросоюзу, а з січня 2020 року — для інших країн

Як повідомляв MediaSapiens, Twitter відмовився від реклами політичного контенту. У соцмережі політикам можна буде і далі публікувати твіти, проте їх рекламу заборонять.

Fаcebook також оновив правила для охочих рекламувати на платформі політичні оголошення. У рекламодавців вимагатимуть верифікувати свою особистість.

У Snapchat є окрема команда, яка займається перевіркою всієї політичної реклами на платформі.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Flipboard
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду