За пів року з Facebook та Instagram видалили понад 27 млн дописів

За пів року з Facebook та Instagram видалили понад 27 млн дописів

11:49,
14 Листопада 2019
2831

За пів року з Facebook та Instagram видалили понад 27 млн дописів

11:49,
14 Листопада 2019
2831
За пів року з Facebook та Instagram видалили понад 27 млн дописів
За пів року з Facebook та Instagram видалили понад 27 млн дописів
Автори:
Компанія Facebook оприлюднила звіт за період з квітня до вересня 2019 року про видалений контент через порушення правил користування соцмережею, до якого вперше включили інформацію про Instagram.

Загалом компанія Facebook видалила близько 4,4 мільйона постів з Instagram та 22,8 млн дописів із Facebook.

Як йдеться у звіті, модератори видаляють більшість дописів ще до того, як про них повідомляють користувачі.

«У цьому першому звіті для Instagram ми надаємо дані про чотири сфери політики: оголення дітей та їх сексуальна експлуатація, незаконний продаж зброї та наркотиків, самогубство та самопошкодження та терористична пропаганда», — зазначається у звіті.

Зокрема, впродовж липня-вересня з Facebook модератори видалили понад 22,8 мільйона дописів. Із них — 11,6 млн пов'язаних з оголенням дітей та їх сексуальною експлуатацією, близько 6,7 мільйонів постів про продаж вогнепальної зброї та наркотиків та 4,5 мільйона дописів про самовбивство та травмування.

У Instagram за цей період видалили 4,4 мільйона постів 1,7 мільйона дописів про самовбивство та травмування, 1,3 мільйона постів, пов'язаних з оголенням дітей та сексуальною експлуатацією неповнолітніх та близько 1,5 млн дописів, пов'язаних із продажем наркотиків, зброї та інших заборонених товарів.

Нагадаємо, 21 жовтня Facebook видалила фейкові акаунти пов’язані з «Агентством інтернет-досліджень» («фабрикою тролів»), яке з 2017 року фігурує у розслідуванні з приводу втручання у президентські вибори у США.

У вересні компанія також видалила маніпулятивну мережу в Україні: 168 акаунтів, 149 сторінок та 79 груп, які мали близько 4,2 млн фоловерів. Серед видалених сторінок найбільшу кількість підписників мали сторінки інтернет-видань Znaj.ua, Politeka та Hyser. Ці видання часто поширюють неперевірену інформацію з клікбейтними заголовками.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
la Repubblica
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду