Apple може піти з Росії через новий законопроєкт — ЗМІ

Apple може піти з Росії через новий законопроєкт — ЗМІ

14:41,
7 Листопада 2019
2824

Apple може піти з Росії через новий законопроєкт — ЗМІ

14:41,
7 Листопада 2019
2824
Apple може піти з Росії через новий законопроєкт — ЗМІ
Apple може піти з Росії через новий законопроєкт — ЗМІ
Автори:
5 листопада Держдума Росії у першому читанні ухвалила законопроєкт, згідно якого виробники техніки муситимуть встановлювати російські програми на смартфони, комп’ютери і смарт-телевізори. Деякі російські ЗМІ вже охрестили документ «законом проти Apple».

Як пише російське видання «Медуза», список програм буде ухвалювати уряд РФ. До 18 листопада в законопроєкт можуть внести правки. Якщо його усе ж ухвалять, встановлювати програми компанії муситимуть вже з 1 липня 2020 року.

Ймовірними додатками, які треба буде встановити, видання називає «Держпослуги», а також програми компанії «Яндекс».

Джерела «Медузи» в Держдумі РФ стверджують, що такий документ є кроком до ізоляції рунету (в Росії це називають «суверенізацією»). Ця концепція передбачає низку вже прийнятих у Росії поправок до законів: визначаються правила маршрутизації трафіку, організовується контроль за дотриманням цих вимог, створюється можливість для мінімізації передачі за кордон даних від російських користувачів. Оператори зв'язку мають при виникненні загрози забезпечити можливість централізованого управління трафіком.

The Bell пише, що неформально новий законопроєкт вже охрестили «законом проти Apple». Раніше джерела видання «Коммерсант» у компанії Apple казали, що для ІТ-гіганта подібні вимоги Росії є неприйнятними.

«Вимога додати в екосистему Apple сторонні додатки рівноцінно джейлбрейку (отримання доступу до файлової системи) і несе загрози безпеці, а на такі ризики компанія не може піти», — казало джерело газеті  в квітні 2019 року.

У корпорації заявляли, що не вважають російський ринок стратегічно важливим і можуть його покинути, якщо закон ухвалять.

MediaSapiens вже повідомляв, що з 1 листопада у Росії набрала чинності значна частина положень закону про «суверенний інтернет».

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
insidercdn.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду