З’явився сервіс, що автоматично аналізує зміст угод в інтернеті

З’явився сервіс, що автоматично аналізує зміст угод в інтернеті

10:54,
26 Вересня 2019
2110

З’явився сервіс, що автоматично аналізує зміст угод в інтернеті

10:54,
26 Вересня 2019
2110
З’явився сервіс, що автоматично аналізує зміст угод в інтернеті
З’явився сервіс, що автоматично аналізує зміст угод в інтернеті
Автори:
Сервіс на основі штучного інтелекту Guard аналізує та переказує політику конфіденційності інтернет-компаній, щоб користувачам не довелося розбиратися в ній самостійно.

Як повідомляє Тhenextweb, алгоритми дослідили угоди популярних компаній і виявили основні небезпеки, які ховаються в нескінченних рядках юридичного тексту. Вони вже оцінили умови конфіденційності безлічі популярних сервісів, таких як Netflix, Instagram, Twitter і Tinder.

Розробники впевнені, що в деяких випадках компанії навмисно приховують зміст документів й ускладнюють текст, щоб користувачі погодилися віддати їм свої дані.

Guard також стежить за тим, скільки разів їх ловили на передачі даних, оцінює ризик для користувачів і повідомляє, чи варто взагалі заводити акаунти на конкретних ресурсах. 

Instagram, наприклад, радять видалити. В соціальній мережі знайшли 21 загрозу, в тому числі продаж даних користувачів, передачу їх владі та рекламодавцям. 

Одну з найкращих оцінок отримав Telegram. Мессенджер не був помічений у жодному скандалі, а найбільшу небезпеку робот побачив у реченні: «Ми ніколи не видалимо ваші картинки зі смішними котами, бо самі у захваті від них».

Алгоритми проаналізували угоди найпопулярніших сервісів, але користувачі можуть запропонувати й інші сайти – для цього потрібно заповнити спеціальну форму. Також вони можуть допомогти нейромережі краще розпізнавати небезпечні пункти в угодах. Для цього потрібно зіграти в міні-гру «Хороша-погана угода».

Як повідомляв «Детектор медіа», нещодавно у Twitter заявили, що особисті дані користувачів соціальної мережі могли бути використані для рекламних кампаній. У схожій ситуації опинився й Instagram. Компанія-партнер соцмережі збирала дані про геолокацію та «історії» користувачів в обхід правил сервісу для того, щоб використовувати їх для збільшення продажів.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Website Planet
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду