У 2017-му році Google вивів в офшор майже €20 млрд

У 2017-му році Google вивів в офшор майже €20 млрд

15:50,
4 Січня 2019
2514

У 2017-му році Google вивів в офшор майже €20 млрд

15:50,
4 Січня 2019
2514
У 2017-му році Google вивів в офшор майже €20 млрд
У 2017-му році Google вивів в офшор майже €20 млрд
Автори:
Кошти були переведені через голландську офшорну компанію в Бермуди задля зменшення податків.

Як пише Reuters, інформацію розповсюдила Голландська торговельна палата. У 2017 році Google вивела €19,9 млрд, а у 2016-му — €4 млрд. Хоча компанія наголошує на повній законності своїх фінансових операцій.

«Ми сплачуємо всі податкові зобов’язання і дотримуємось податкового законодавства в кожній країні, в якій ми працюємо по світу», — йдеться у офіційній відповіді компанії.

Утім більш ніж десятиліття спеціальні податкові умови дозволяли Alphabet, материнській компанії Google, зменшувати свої витрати. Дочірня компанія у Нідерандах використовувалась для переводу грошей, що були зароблені поза США, у ірландський холдинг Google, який базується на Бермудах. Там компанії не платять податок на прибуток.

Така стратегія називається «Подвійний ірландсько-голландський сендвіч» і є законною. Вона дозволяла компанії зменшити витрати на податки. Утім під тиском Європейського Союзу та США Ірландія у 2014 році поголилась поступово припинити дію угоди. Податкові «пільги» для Google мають закінчитися у 2020 році.

Нагадаємо, раніше «детектор медіа» писав, що Google і Facebook мають сплатити $455 тис. штрафу за те, що вони не зберегли на своїх сайтах записи про замовників політичної реклами.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
unsplash
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду