Yahoo виплатить користувачам $50 млн через витік даних

Yahoo виплатить користувачам $50 млн через витік даних

15:00,
25 Жовтня 2018
2169

Yahoo виплатить користувачам $50 млн через витік даних

15:00,
25 Жовтня 2018
2169
Yahoo виплатить користувачам $50 млн через витік даних
Yahoo виплатить користувачам $50 млн через витік даних
Автори:
Компанія погодилась заплатити лише за завдану шкоду 200 млн юзерам зі США та Ізраїлю. Перед виплатою її має затвердити суд Каліфорнії.

Як пише The Verge, з 2013 року у Yahoo був баг, через який постраждали 3 млрд акаунтів. Наступного року з’явилася менша помилка, через яку постраждало 50 млн користувачів.

Зловмисники отримали доступ до персональних даних: імен, дат днів народжень, паролів, а в деяких випадках навіть питань безпеки і відповідей на них. І хоча Yahoo вперше заявила про помилки у 2016 році, для результату судового процесу знадобилося два роки.

$50 млн будуть розподілені між користувачами. Yahoo відшкодує затрати часу, які потрібні були юзерам для подолання наслідків помилок компанії. Розрахунок — $25 за годину часу. Тим, в кого викрали особисту інформацію, порахують 15 годин часу, а всім іншим —  5 годин. Також сума залежить від того, чи можуть юзери підтвердити свої втрати. 

Якщо у них був преміум-обліковий запис електронної пошти Yahoo, користувачі зможуть отримати 25 % відшкодування ціни за підписку.

Yahoo зараз належить компаніям Verizon та Altaba Inc., яким треба буде порівну покрити суму відшкодування.

Раніше «Детектор медіа» писав про хакера, якого засудили до 5 років ув’язнення за злам акаунтів Yahoo. Також нещодавно повідомлялося, що Facebook можуть оштрафувати на $1,63 млрд за новий витік даних.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
media.apnarm.net.au
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду