Спроба приховати витік даних обійдеться Uber у $148 млн штрафу

Спроба приховати витік даних обійдеться Uber у $148 млн штрафу

11:07,
27 Вересня 2018
1754

Спроба приховати витік даних обійдеться Uber у $148 млн штрафу

11:07,
27 Вересня 2018
1754
Спроба приховати витік даних обійдеться Uber у $148 млн штрафу
Спроба приховати витік даних обійдеться Uber у $148 млн штрафу
Автори:
Компанія Uber заплатить 148 мільйонів доларів за спробу приховати витік даних користувачів у 2016 році.

Саме таку суму штрафу сервісу таксі присудили за колективним позовом від 50 штатів США і округу Колумбія, повідомляє CNBC.

Рік тому стало відомо, що компанія навмисно протягом року замовчувала крадіжку даних 57 мільйонів користувачів і водіїв, яка сталася в 2016 році. Зловмисники отримали доступ до імен, адрес електронної пошти та номерів мобільних телефонів 50 мільйонів користувачів Uber з різних країн світу. Також у них опинилися особисті дані семи мільйонів водіїв, включно з 600 тисячами номерів водійських прав працівників із США. Видання Bloomberg повідомляло, що Uber навіть заплатила хакерам 100 тисяч доларів, аби вони видалили вкрадені дані і не розголошували інформації.

«Рішення Uber приховати цей злам було грубим порушенням довіри громадськості. Компанія не спромоглася захистити дані користувачів і повідомити органи влади, коли стався витік. Відповідно до своєї корпоративної культури того часу, Uber заховав цю справу, свідомо ігноруючи закони», – заявив генеральний прокурор Каліфорнії Ксав'єр Бекерра.

Головний юрисконсульт Uber Тоні Вест зазначив, що компанії непросто водночас заробляти довіру клієнтів та регуляторів із різних країн. «Ми продовжуватимемо інвестувати в захист, щоб забезпечити безпеку наших клієнтів та їхніх даних, і прагнемо підтримувати конструктивні відносини співпраці з урядами у всьому світі», – повідомив він.

148 мільйонів доларів штрафу будуть розподілені між 50 штатами і округом Колумбія.

Нагадаємо, розслідування щодо витоку даних з Uber торік розпочали також Італія, Великобританія і Нідерланди.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
ecosacramento.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду